Unde poți verifica starea drumurilor blocate din țară înainte să pleci la drum

NewMoney 14/12/2020 | 15:40 Fapt Divers
Unde poți verifica starea drumurilor blocate din țară înainte să pleci la drum

Hărţi interactive care prezintă situaţia drumurilor şi autostrăzilor, cu sectoarele de drum închise sau restricţionate, sunt disponibile pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – pot fi accesate hărţile interactive care prezintă situaţia drumurilor naţionale şi sectoarele cu risc de înzăpezire. Cele două hărţi au fost dezvoltate de Centrul De Studii Tehnice, Rutiere şi Informatice – CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile.

În ceea ce priveşte harta sectoarelor cu risc de înzăpezire, aceasta este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri. Dacă pentru început vor fi disponibile doar informaţiile privind transportul rutier, pe parcursul etapelor de dezvoltare a hărţilor interactive vor fi introduse şi cele referitoare la celelalte moduri de transport, respectiv feroviar, naval şi aerian.

Există un dispecerat cu activitate permanentă. În momentul în care se dispune aplicarea restricţiei, în maximum 20 de minute va fi introdusă în platforma hărţii această restricţie.