Un vehicul de investiții al Alpha Bank a vândut un proiect logistic din Popești-Leordeni

Andreea Neferu 27/03/2017 | 17:38 Ştiri
Un vehicul de investiții al Alpha Bank a vândut un proiect logistic din Popești-Leordeni

Dezvoltatorul de parcuri industriale Helios Phoenix a preluat un parc industrial în Popești-Leordeni, care cuprinde 11 hectare de teren și 12.000 de metri pătrați de depozite.

Parcul logistic, cumpărat de la AGI-RRE Hera, vehicul investițional deținut de Alpha Bank, va fi redenumit după preluare din Millenium Logistic Park în Olympian Park East Bucharest. Helios Phoenix este un joint venture între britanicii de la Helios Properties și grupul cipriot Phoenix.

Parcul logistic a fost construit în 2010 de grupul polonez Millennium Logistic Parks. AGI-RRE Hera cumpărase parcul logistic în 2014 de la Euroinsol, lichidatorul judiciar al firmei MLP Bucharest Sud, aflată în faliment. Proiectul este închiriat de Sarantis Group, unul dintre cei mai mari importatori de cosmetice din România, respectiv de Autonet, importator de piese auto și autoutilitare.

„Acest nou parc industrial adaugă încă 30% portofoliului nostru actual, care va ajunge astfel la aproape 80.000 mp de spații de depozitare. Mai mult, purtăm deja discuții avansate pentru extinderea noului proiect, Olympian Park East Bucharest”, a declarat Athos Myrianthous, director de dezvoltare în cadrul Helios Phoenix.

Acesta este al treilea parc industrial pe care compania îl deține pe plan local, după proiectele din Brașpv și Timișoara. Toate cele trei proiecte sunt administrate de compania de consultanță imobiliară Colliers International.

Stocul actual de spații logistice din România este de 3 milioane de metri pătrați și va crește cu 500.000 de metri pătrați în acest an (aproximativ 17%), marcând cea mai mare rată de livrări post-criză. Aproximativ 80% dintre noile livrări sunt preconizate pentru zona Bucureștiului, însă interesul este în creștere și pentru orașele secundare din țară, care vor atrage atenția fabricilor importante de prelucrare, datorită proiectului de autostradă în Transilvania, ce ar putea stabili o rută de tranzit rapid.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.