Un prânz alături de magnatul Warren Buffett a costat cât 40 de apartamente cu două camere

Gabriel Bucur 12/06/2017 | 13:11 Ştiri
Un prânz alături de magnatul Warren Buffett a costat cât 40 de apartamente cu două camere

O masă de prânz servită în compania miliardarului, filantropului și investitorului american Warren Buffett, al doilea cel mai bogat om din lume, a fost adjudecată, vineri, într-o licitație cu scop caritabil, pentru suma de aproape 2,68 de milioane de dolari, relatează CNN.

Suma convertită înseamnă circa 2,4 milioane de euro, adică, făcând o comparație cu prețul mediu al unui apartament cu două camere din București (60.000 de euro), reprezintă valoarea cumulată a 40 de astfel de apartamente.

Câștigătorul a preferat să rămână anonim.

Este al 18-lea an în care miliardarul american organizează această licitație, intitulată „Power Lunch with Warren Buffett”. Banii obținuți merg la organizația de caritate Glide din San Francisco, care oferă asistență medicală, asistență pentru locuințe, alimente, programe de vară pentru tineri și servicii pentru cei mai buni rezidenți.

Anul trecut, prețul plătit pentru un prânz cu Buffett a urcat la suma-record de 3.45.789 de dolari. Și atunci, câștigătorul licitației a rămas anonim. În total, de pe urma celor 18 licitații, Buffett a adunat peste 25 de milioane de dolari pentru scopuri caritabile.

Warren Buffett, care va împlini în luna august 87 de ani, este pe locul al doilea în topul din acest an al celor mai bogați oameni din lume, realizat de Forbes, cu o avere estimată de americani la 75,6 miliarde de dolari. Pe primul loc este Bill Gates, cu o avere de 86 de miliarde de dolari.

 


FOTO: Warren Buffett

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.