Un judecător stabilește că Elon Musk nu poate păstra compensații financiare în valoare de 55 de miliarde de dolari

Andrei Dumitru 31/01/2024 | 10:41 Ştiri
Un judecător stabilește că Elon Musk nu poate păstra compensații financiare în valoare de 55 de miliarde de dolari

Elon Musk nu este îndreptăţit la pachetul de compensaţii masiv acordat de Consiliul de Administraţie al Tesla, a cărui potenţială valoare depăşeşte 55 miliarde de dolari, a stabilit marţi un judecător de la Tribunalul din Delaware, SUA, transmite Agerpres.

Procesul din Delaware fost demarat de un acţionar al Tesla care s-a plâns de lipsa independenţei Consiliului de Administraţie al companiei faţă de Musk, care ceruse în 2018 un plan de compensaţii de 55 miliarde de dolari.

Avocatul acţionarului a argumentat că pachetul de compensaţii ar trebui evitat, deoarece a fost dictat de Musk şi reprezintă produsul unor false negocieri cu directorii care nu sunt independenţi faţă de el. De asemenea, compensaţiile ar fi fost aprobate de acţionari care ar fi primit informaţii incomplete.

Avocatul apărării a contraatacat, spunând că planul a fost corect negociat de un comitet special alcătuit din membri independenţi şi a fost aprobat de acţionari.

După încheierea şedinţei de marţi a Bursei de la New York, acţiunile Tesla au scăzut cu 3%, iar unii investitori şi-au exprimat speranţa că aceste evoluţii vor determina revizuirea guvernanţei companiei.

Decizia vine într-o perioadă în care Tesla a avertizat asupra încetinirii creşterii vânzărilor de vehicule electrice (EV) pe plan global.

„Nu vă înfiinţaţi niciodată compania în statul Delaware”, a declarat Musk într-o postare pe X,

Conform datelor Forbes, averea lui Elon Musk, evaluată la 210,6 miliarde de dolari, o depăşeşte cu aproximativ două miliarde de dolari pe cea a şefului LVMH, Bernard Arnault, şi a familiei sale.