Un celebru medic, prins în flagrant când primea mită 1.000 de euro de la un pacient 

Elena Marinescu 26/09/2022 | 12:25 Ştiri
Un celebru medic, prins în flagrant când primea mită 1.000 de euro de la un pacient 

Şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, Marian Gaşpar, este acuzat de luare de mită. Medicul ar fi fost prins în flagrant, în timp ce lua 1.000 de euro, biroul său fiind percheziţionat în cursul zilei de luni.

Ofiţerii DGA fac percheziţii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, fiind vizat şeful Sectiei de Chirurgie Cardiovasculară, Marian Gaşpar. Acesta ar fi fost prins în timp ce primea 1.000 de euro de la un pacient. Medicul este dus la audieri.

Marian Gașpar, în vârstă de 63 de ani, se află la conducerea secției de Chirurgie Cardiovasculară încă din anul 2003. Acesta a fost o figură constantă în ceea ce privește inovația intervențiilor chirurgicale cardiovasculare.

Dr. Gașpar este, de asemenea, medicul timișorean care a militat și participat la procedurile de reluare a operațiilor pe cord la copii, în Timișoara. În luna martie a acestui an, la Pădurea Verde a fost redeschisă Clinica de Chirugie Cardiopediatrică, la 20 de ani de la sistarea operațiilor. De atunci și până acum, la IBCV au avut parte de intervenții pe inimă 30 de copii.

În această vară, un alt cunoscut doctor, Octavian Mazilu, fost director la Spitalul Municipal din Timișoara, profesor universitar la UMF Timişoara, a fost reținut pentru șpagă, el fiind acum în arest la domiciliu, ancheta fiind încă în desfășurare.