Un bărbat a descoperit că piciorul său amputat este afișat pe pachetele de ţigări din UE

NewMoney 18/07/2019 | 16:45 Ştiri
Un bărbat a descoperit că piciorul său amputat este afișat pe pachetele de ţigări din UE

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din estul Franței declară că a fost uimit să descopere că o fotografie a piciorului său amputat a fost folosită pe pachetele de țigări, fără ca el să fi fost de acord cu acest lucru, scrie BBC.

Imaginea a fost afișată pe pachetele de țigări vândute în UE, alături de mesajul „Fumatul blochează arterele”.

Bărbatul de origine albaneză, care locuiește în Metz, spune că și-a pierdut piciorul ca rezultat al unui atac din 1997 în țara sa natală și nicidecum din cauza fumatului.

Avocatul său se va adresa Comisiei Europene pentru a afla cum a ajuns poza pe pachetele de țigări, în condițiile în care autoritatea europeană este cea responsabilă pentru distribuirea acestor imagini pe toate pachetele de țigări din UE.

Fiul său este cel care a făcut descoperirea anul trecut, când și-a cumpărat un pachet de tutun de rulat din Luxemburg și a recunoscut arsurile și cicatricile din imaginea afișată pe ambalaj, potrivit presei franceze. Acesta a dus pachetul acasă la familia sa, iar tatăl său a confirmat că este într-adevăr o poză a piciorului său.

Bărbatul spune că nu a acceptat niciodată ca imaginea piciorului său să fie folosită în acest scop și crede că poza i-a fost făcută la un spital local la care a fost pentru a afla dacă ar putea primi o proteză pentru picior.

„Este incredibil că o persoană se regăseşte, fără să fie de acord, pe pachetele de ţigări din Uniunea Europeană“, a spus avocatul bărbatului, Antoine Fittante.

„Clientul meu se simte trădat, rănit în demnitatea sa, prin faptul că-şi vede disabilitatea pe pachetele de ţigări; trebuie să recunoaştem că nu este prea plăcut“.

Fittante a cerut explicații spitalului, pentru a afla cum au ajuns să fie folosite fotografiile.

În mod normal, Comisia utilizează imagini dintr-o bază de date, care sunt verificate și publicate cu acordul persoanei respective, a afirmat avocatul.


Foto: Twitter