Un antreprenor de 37 de ani a pariat pe o nișă din sfera serviciilor medicale și mizează pe venituri de 400.000 de euro

Senica Micu 26/03/2019 | 17:15 Ştiri
Un antreprenor de 37 de ani a pariat pe o nișă din sfera serviciilor medicale și mizează pe venituri de 400.000 de euro

Cum poți să crești într-o piață în care ritmul este dat de marile corporații me­dicale? Găsești o nișă, adaugi ceva nou și te lansezi în business. Studiu de caz, KTeam.

Acest articol a apărut în numărul 61 (18 – 31 martie 2019) al revistei NewMoney

Dintotdeauna, Costin Craiu (37 de ani) a stu­diat și a învățat tot felul de tehnici care au ca numitor comun recuperarea me­dicală și lucrul cu pacienții. Ca să poată merge pe drumul pe care se află acum, era obligatoriu să exceleze, să cu­noască toate „necunoscutele“ dintr-un domeniu unde „altfel nu se putea“. „Când lucrezi cu oamenii, când vorbim despre sănătatea lor, nu există altă cale.“ Urma­rea firească a căutărilor și a evoluției sale a fost KTeam, un „boutique de excelență în kinetoterapie, osteopatie și recuperare medicală“.

Acum, după o experiență de câțiva ani în antreprenoriat, pe o piață în care con­curența nu înseamnă doar cabinetele mici de recuperare medicală, ci și clinicile private mari, cu departamente specializate în direcția aceasta, antreprenorul nu exclude posibilitatea să mai deschidă un ca­binet „într-o zonă bună a Capitalei“, o mișcare ce ar presupune o investiție de cel puțin 100.000 de euro.

Planul său are la bază cererea tot mai mare pentru serviciile pe care le oferă, cerere care, de altfel, se va reflecta anul acesta atât în dublarea cifrei de afaceri față de 2018 (până la 400.000 de euro), cât și în dublarea numărului de pacienți, po­trivit estimărilor sale. În paranteză spus, datele din piață arată că marja de profit pe acest segment variază de la o lună la alta, astfel că poate fi de 20% într-o lună, dar poate urca și la 60% în alta.

PRIMELE LECȚII. Kinetoterapeut cu di­plo­mă, dar și cu multiple specializări în străinătate, pe diverse discipline complementare pregătirii sale de bază, Costin Craiu a lucrat timp de mai mulți ani cu pa­cienți din toate mediile, inclusiv cu echi­pe cunoscute din lumea fotbalului și din volei.

Dorința de a deschide un cabinet în care să ofere mai multe servicii, cu o abor­dare nouă, mult mai aproape de pacient – „să-l fac pe pacient să încerce să des­cifreze el ce se întâmplă“ –, s-a conturat natural, finalizându-se în urmă cu mai bine de patru ani, printr-o investiție de apro­ximativ 30.000 de euro, din surse proprii, bani in­vestiți mai ales în echipamente.

Marele său avantaj a fost cel al expe­rienței, de peste zece ani, acumulată până în acel moment, care a însemnat pentru viitorul său business și o bază stabilă de clienți cu care a pornit din start în aventura sa antreprenorială. În plus, promova servicii care în multe cazuri nu se re­gă­seau în portofoliul altor cabinete de recuperare medicală. „Încă de la început, am avut un cerc de clienți cu care lucram. Însă, în scurt timp, numărul clienților a crescut, încât ajunsesem să lucrez 14-16 ore pe zi. Nu știam să spun «nu». Nu refuzam niciodată un client“, detaliază el. Dacă în primul an a avut o bază de câteva sute de clienți, între timp numărul acestora a trecut de 1.000.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Senica Micu are o experiență de peste zece ani în presa de business. A scris pentru mai multe publicații, precum Forbes, Money Express și Capital, realizând interviuri cu lideri de companii și antreprenori. În paralel, a coordonat diverse proiecte editoriale și s-a implicat în organizarea unor evenimente. În 2011, a câștigat unul dintre marile premii ale concursului „Tânărul Jurnalist al Anului”, inițiat de Freedom House România.