UiPath, cel mai valoros start-up românesc, concediază 400 de angajați

NewMoney 24/10/2019 | 14:16 Ştiri
UiPath, cel mai valoros start-up românesc, concediază 400 de angajați

UiPath anunță că reorganizează câteva din funcțiunile sale la nivel global, rezultatul fiind că aproximativ 400 de angajați vor fi disponibilizați.

„Echipa de management a luat decizia de a reorganiza arii ale business-ului care nu se aliniază cu focusul prezent și de a implementa schimbări care să asigure menținerea culturii organizaționale a UiPath.

Obiectivele noastre de creștere rămân ambițioase, iar UiPath va încheia anul cu 50% mai mulți angajați decât la 1 ianuarie 2019. Avem în acest moment peste 5.000 clienți la nivel global, o creștere de 60% față de începutul anului”, anunță compania.

UiPath, 3.300 de angajaţi în întreaga lume

UiPath este o companie de roboţi software, fondată în România de antreprenorul Daniel Dines, 47 de ani, şi care a ajuns anul acesta la titlul de „unicorn” (startup evaluat la peste 1 miliard de dolari).

UiPath deține un share de 20% din piața globală de Robotic Process Automation (RPA), cu 5,027 clienți la nivel internațional. Opt dintre companiile Fortune 10 sunt clienți UiPath, precum și 62% din companiile Fortune 500.

Este cel mai valoros start-up de IT pronit din România, iar Daniel Dines, domină industria roboților software la nivel global, giganţi precum Toyota sau Walmart apelând la compania înfiinţată în Bucureşti pentru a-şi automatiza activităţile.