Tricourile purtate de Leo Messi la Cupa Mondială din Qatar, scoase la licitaţie

Elena Marinescu 20/11/2023 | 18:09 Fapt Divers
Tricourile purtate de Leo Messi la Cupa Mondială din Qatar, scoase la licitaţie

Casa Sotheby’s va scoate la licitaţie un set de şase tricouri ale naţionalei Argentinei purtate de Lionel Messi la Cupa Mondială din Qatar, obiecte evaluate la 10 milioane de dolari, relatează AFP.

Tricourile cu celebrele dungi alb-albastre au fost purtate de numărul 10 argentinian în prima repriză a meciurilor din grupe cu Arabia Saudită (1-2) şi Mexic (2-0), în optimile cu Australia (2-1), sferturile de finală cu Ţările de Jos (2-2 p.a., 4-3), semifinalele cu Croaţia (3-0) şi finala cu Franţa (3-3 p.a., 4-2). Cu 7 goluri, Messi a cucerit titlul care lipsea din vitrina sa de trofee şi a deschis astfel calea spre un al 8-lea Balon de Aur.

Cu acest lot vândut online în perioada 30 noiembrie – 14 decembrie şi expus la sediul Sotheby’s din New York, societatea speră să se vândă cu „peste 10 milioane de dolari” (9,1 milioane de euro), ceea ce ar face din el „cea mai valoroasă colecţie de suveniruri sportive vândută vreodată la licitaţie”, potrivit unui comunicat de presă al Sotheby’s citat de News.ro.

Cu titlu de comparaţie, cel mai scump tricou vândut la licitaţie, cel purtat de legenda baschetului american Michael Jordan în timpul finalei ultimului său titlu în NBA cu Chicago Bulls în 1998, s-a vândut cu 10,1 milioane de dolari în septembrie 2022 (după o estimare cuprinsă între 3 şi 5 milioane de dolari la vremea respectivă).

Casa de licitaţii precizează că „o parte din încasările obţinute în urma vânzării va fi donată proiectului UNICAS, derulat de spitalul pentru copii Sant Joan de Déu (SJD) din Barcelona cu sprijinul Fundaţiei Leo Messi, pentru a răspunde nevoilor copiilor care suferă de boli rare”.

sursa foto: misionesonline.net