Toate clădirile de birouri din portofoliul Skanska România sunt gata să primească noua certificare WELL Health-Safety Rating

Andrei Dumitru 20/08/2020 | 15:45 Ştiri
Toate clădirile de birouri din portofoliul Skanska România sunt gata să primească noua certificare WELL Health-Safety Rating

Trei clădiri de birouri din București se numără printre primele din portofoliul Skanska, din regiunea CEE, care au fost înscrise pentru a primi certificarea WELL Health-Safety Rating. Cel mai nou sistem de evaluare a clădirilor, introdus de International WELL Building Institute (IWBI), este unul dintre cele mai recente rezultate ale Grupului operativ IWBI pentru COVID-19.

Sistemul de evaluare ia în calcul calitatea ridicată a spațiilor de birouri și cele mai înalte standarde de siguranță, care au fost stabilite pentru a reduce transmiterea bolilor cu risc și pentru a facilita crearea unui mediu de lucru sănătos și sigur.

Primele proiecte Skanska ce vor urma să primească această certificare în lunile următoare sunt 9 clădiri din regiunea CEE: Equilibrium, Campus 6.2 și Campus 6.3 (România), Parkview (Republica Cehă), Brama Miasta I si II, Spark B, Centrum Poludnie faza I și Wave A (Polonia)

Pentru a răspunde provocărilor cauzate de evoluția COVID-19, Skanska a stabilit mai multe reguli și și-a adaptat clădirile din Europa Centrală și de Est. Măsurile au fost luate pentru a sprijini chiriașii reveniți la birouri, prin crearea unui mediu de lucru sănătos, dar și pentru a oferi proprietăți sigure pentru investitori.

Clienții companiei care au decis să revină la „noua normalitate” de la birou au putut beneficia de experiența Skanska și de noile standarde de siguranță implementate. Astfel ”Care for Life Office Concept” este dezvoltat pentru a răspunde nevoilor actuale ale celor care folosesc spațiile de birouri.

Noua abordare nu ia în considerare doar confortul, ci și protejarea utilizatorilor în fața răspândirii microbilor. Este oferită consultanță profesională pentru chiriași și sunt implementate mai multe protocoale de siguranță și soluții pentru a reduce transmiterea coronavirusului sau a oricărei alte posibile infecții în viitor: măsuri privind distantarea fizică și regândirea spațiilor de birouri, conceptul de clădire touch-free, plan detaliat de dezinfectare și calitatea aerului.

Următorul pas, care validează crearea unor spații de lucru sigure, este înscrierea clădirilor de birouri Skanska din regiunea CEE pentru obținerea certificării WELL Health-Safety Rating, acordată de IWBI.

Pandemia a forțat lumea să se adapteze la aceste circumstanțe excepționale, iar spațiul și mediul de lucru sunt esențiale pentru siguranța și sănătatea întregii lumi. Fiind un dezvoltator responsabil și un lider al segmentului office în real estate, cu operațiuni în 10 orașe din CEE, avem o responsabilitate de a crea și adapta clădirile noastre de birouri, astfel încât să asigurăm un mediu cât mai sănătos posibil și să stabilim noi standarde ale pieței. Siguranța si starea de bine a angajaților, clienților, partenerilor și comunităților noastre reprezintă prioritatea principală pe care Skanska o are. Este o abordare pe care continuăm să o dezvoltăm prin noi acțiuni, precum crearea „Care for Life Office Concept” și obtinerea noii certificări WELL Health-Safety pentru proiectele noastre”, a declarat Jacob Møller-Nielsen, Vicepreședinte Executiv al Centrului de Excelență, divizia de dezvoltare domercială Skanska din CEE.

O inițiativă a IWBI, certificarea WELL Health-Safety Rating se bazează pe orientări ale mai multor instituții globale, precum: Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), centrele globale și agențiile de gestionare a situațiilor de urgență, dar și instituții recunoscute pentru certificarea standardelor, cum ar fi ASTM International și ASHRAE sau instituțiile academice și de cercetare de top. Acest nou sistem de evaluare poate ajuta companiile să-și adapteze spațiile de birouri la realitatea post-covid19.

IWBI a folosit cunoștințele dobândite în cadrul grupului său operativ privind COVID-19. Acesta a fost înființat la începutul pandemiei pentru a ajuta liderii din mediul de afaceri și domeniul construcțiilor să integreze perspective și strategii globale, în lupta împotriva COVID-19 și a altor infecții respiratorii.

Skanska este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare și construcții din Europa. În afara țărilor nordice, compania derulează activități în construcția de clădiri și construcții civile în Polonia, Cehia, Slovacia și Regatul Unit. Skanska dezvoltă proprietăți comerciale pe anumite piețe de locuințe din Polonia, Republica Cehă, România și Ungaria, iar dezvoltarea în domeniul rezidențial este activă în Polonia, Republica Cehă și în Marea Britanie folosind conceptul BoKlok. În 2019, Skanska a avut vânzări de 33 miliarde SEK și aproximativ 11.700 de angajați în operațiunile sale europene în afara țărilor nordice.