Țiriac se ia din nou de Serena Williams: Băbuţa aia are 37 de ani. Mai are şi kilogramele pe care le are

NewMoney 11/07/2019 | 14:36 Ştiri
Țiriac se ia din nou de Serena Williams: Băbuţa aia are 37 de ani. Mai are şi kilogramele pe care le are

Ion Ţiriac, a declarat, într-un interviu acordat prosport.ro, că Serena Williams, pe care a numit-o „băbuţă”, poate fi învinsă de Simona Halep.

„Chit că băbuţa aia (n.r. – referire la Serena) are 36 de ani sau 37, pentru tenis nu este foarte tânără. Să o spunem pe aia dreaptă, mai are şi kilogramele pe care le are, dar atunci când o rade, nici nu poţi să spui altfel pe româneşte, mingea se duce de două ori mai repede ca la oricare alta. Acum, dacă o mişti de două ori, nu mai ajunge, asta este sigur. Poţi însă să o mişti? Ce este înainte, oul sau găina? Ce este, lovitura ei care te termină sau poţi să o mişti tu cu prima şi atunci cu a doua aproape o termini. Dar dacă nu termini punctul repede, ea din trei lovituri prinde una, ca să fie bună sau rea.

Matematic şi pe hârtie, Simona poate să câştige cu oricare şi destul de uşor. Cum, atenţie, nu e uşor nici cu Svitolina, dar trebuie să joace tenisul ei. Unu, să stea aproape de linie. Dacă se dă în spate, iar natura ei este să se dea în spate, e pierdută, pentru că unghiurile se măresc. Tenisul este astăzi un ping-pong pe un teren mai mare, iar dacă unghiurile se măresc, nu ai niciun fel de şansă la viteza mingii. Noi, întotdeauna avem multă speranţă, noi românii, şi ne identificăm cu cineva care poate să ne aducă o bucurie. Halep trebuie să aducă bucuria asta poporului român”, a declarat Ţiriac.

El l-a lăudat pe Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, despre care a spus că este unul dintre puţinii tehnicieni de voloare din tenis.

„Simona are un antrenor şi acum, este un român şi este în semifinale la Wimbledon. Vorbeşte şi cu Darren. În cartea mea, dar cu alte adrese, Darren este unul dintre foarte puţinii care cred că ştie ceva despre tenis. Vă dau un singur exemplu, acum două zile, domnişoara Simona Halep îmi spune: . I-am spus: < Întreabă-l pe Darren ăsta, nu este el acolo, dar te vede pentru că îţi comentează meciurile. Eu aş arunca mingea mai jos…>. < (n.r. – reacţia Simonei) Vai de mine şi de mine, asta mi-a spus acum o oră şi el>. Sunt nişte lucruri care unul, într-adevăr, le pipăie şi le vede. Dar cineva apoi trebuie să le implementeze. Eu nu cunosc nicio altă implementare la sport decât repetiţia. Adică, acel lucru trebuie să-l respecţi de 1.000 de ori. După ce ai făcut asta, poţi să pretinzi că mingea trebuie să se ducă acolo. Jocul pe iarbă este ceva mai repede, deplasarea pe iarbă este puţin diferită. Dar fata asta are un talent ieşit din comun. Pentru că, altfel, un om sau o nu ar avea niciun fel de şansă să fie în semifinală la Wimbledon, cu antrenamentul care nu l-a făcut toate lunile respective din motive foarte justificate”, a afirmat omul de afaceri.

Simona Halep, locul 7 WTA, o va întâlni pe sportiva ucraineană Elina Svitolina, numărul 8 mondial, joi, de la ora 15.00, în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Meciul dintre Halep şi Svitolina va fi primul de pe terenul central şi va fi urmat de cealaltă semifinală, dintre Serena Williams (SUA, cap de serie 11) şi Barbora Strycova (Cehia).


FOTO: Mediafax

Sursa: News.ro