Tinerețe fără bătrânețe: O finanțistă pariază totul pe o clinică de înfrumusețare

Florel Manu 28/06/2017 | 16:48 Ştiri
Tinerețe fără bătrânețe: O finanțistă pariază totul pe o clinică de înfrumusețare

Leacul întineririi cu apă vie este doar în imaginația povestitorilor, în timp ce în lumea modernă frumusețea și tinerețea costă. Chiar dacă este nevoie de intervenții chirurgicale. Însă există și secretul frumuseții fără injecții și operații. Dar asta este o altă poveste pe  care o știe Iulia Dragomir (35 de ani), managing partner al clinicii Elite Estet.

Riduri, surplus de grăsime, celulită ori aspect îmbătrânit. Așa arată problemele estetice ale omului ocupat care nu ezită să facă excese. Cei care au bani apelează la procedurile medicinii estetice, iar cei care nu, se consolează cu ideea că după o anumită vârstă nu mai putem arăta ca în tinerețe. Așa că soluții sunt pentru cei care își permit să aloce sume destul de generoase îngrijirii corporale. Și nu sunt puțini cei care apelează la astfel de soluții, piața globală a esteticii medicală fiind estimată la 12,5 miliarde de  dolari în 2020, la o creștere anuală de 10%.

Nici România nu a fost ocolită de obsesia pentru frumusețe, dovadă fiind zecile de clinici de chirurgie estetică prezente doar în Capitală. Însă cei care dispun de mai mulți bani încep să descopere centrele de frumusețe care nu apelează la soluții chirurgicale ori injectabile. „Mulți medici străini și-au deschis clinici în România. E o piață care nu era bine acoperită”, dezvăluie Iulia Dragomir, managing partner la Elite Estet.

Fără operație

Și cum tehnica a evoluat, multe procedee de slăbire, ori de netezire a feței sunt posibile fără intervenția esteticianului. Centrul deschis de Iulia Dragomir este printre singurele din Capitală  care nu apelează la procedee chirurgicale. „Noi am început în ianuarie 2017 și am investit 180.000 de euro doar în echipamente și aparatură”, spune Iulia Dragomir. Investiția este recuperabilă în timp destul de scurt pentru că tratamentele nu sunt nici ele ieftine. De exemplu, o procedură  de remodelare costă între 1.500 și 2.000 de euro în funcție de complexitatea operațiunilor.

Iulia Dragomir este managing partner la Elite Estet Foto: Elite Estet

 

Asta face ca cei care apelează la astfel de tramente să facă parte din segmentul midle-top management. „Sunt de regulă oameni din zona politică ori de business cărora le asigurăm maximum de confidențialitate”, explică Iulia Dragomir. Dintre clienții care apelează la tratamente de înfrumusețare fără operații ori soluții injectabile, 80% sunt femei iar 20% bărbați. Cele mai multe cereri sunt pentru reducerea surplusului de grăsime, a celulitei, ori îndepărtarea ridurilor de pe față. Însă aceste procedee, avertizează proprietara centrului, necesită o bună hidratare a organismului dar ți mai multă responsabilitate față de stilul de viață după încheierea tratamentelor.

În cazul surprusului de grăsime, Elite Estet apelează la o tehnologie total nouă, Vanquish, care nu necesită atingerea corpului. Mai mult, pacientul poată să revină la viața obișnuită imediat după încheierea procedurii în urma căreia grăsimile îi sunt arse, iar rezultatele sunt vizibile în câteva luni.

De la ASE la estetică

Iulia Dragomir recunoaște că nu are studii medicale, însă se ocupă de ce știe mai bine: management. Și asta pentru că în 2004 a absolvit ASE-ul, iar viitoarele sale poziții au fost unele de conducere. După terminarea facultății a lucrat la ghid pentru agenția de turism Alibaba Tour. „Aveam 20 de ani și convingeam oamenii să meargă în excursii. Am fost și ghid pentru cei care își petreceau vacanța în Turcia”, dezvăluie Iulia Dragomir.

După experianța din turism a urmat alta, pe termen lai lung de această dată, în telecomunicații. A lucrat mai mulți ani la compania canadiană Tellza Communications. „Nu am fost genul de angajat clasic. Având poziții de management am tratat totul ca pe propriul business”, mai spune antreprenoarea. Cât despre virajul către industria frumuseții, acesta a fost influențat de o cunoștință de familie care lucra pentru compania de aparatură medicală BTL, de unde a și cumpărat echipamentele pe care le are acum în exploatare. Pentru că este încă la început, Iulia Dragomir țintește pentru sfârșitul acestui an o cifră de afaceri de 120.000 de euro. Pentru viitor se gândește să atace și piețele din afara capitalei o țintă fiind deja Constanța, Timișoara sau Cluj. Însă până atunci Elite Estet se va ocupa de surplusul de grăsime și riduile bucureștenilor.


Sursa Foto: Elite Estet

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.