Threads, alternativa Meta la Twitter, are deja peste 10 milioane de utilizatori

Andrei Dumitru 06/07/2023 | 14:20 Ştiri
Threads, alternativa Meta la Twitter, are deja peste 10 milioane de utilizatori

Utilizatorii, în special cei care folosesc deja Instagram, par să fi luat cu asalt noua reţea socială Threads, lansată de Meta, companie care mai deţine Facebook, Instagram şi WhatsApp.

Mark Zuckerberg a stat joi cu ochii pe cifrele de trafic ale noii sale reţele sociale şi a anunţat deja depăşirea mai multor praguri de utilizare la fiecare câteva ore.

După primele două ore din momentul lansării, şeful Meta anunţa deja că peste 2 milioane de oameni au început să folosească Threads.

Două ore mai târziu, Threads ajungea deja la 5 milioane de utilizatori. După şapte ore din momentul lansării, noua reţea socială trecea deja de pragul de 10 milioane de utilizatorii.

Era de aşteptat să existe un interes mare pentru o nouă reţea socială dezvoltată de Meta, fie şi strict din curiozitate. Acesteia i se adaugă dezamăgirea pe care mulţi utilizatori şi-au exprimat-o faţă de Twitter şi de modul în care această platformă este condusă de Elon Musk

Threads este exact o clonă de Twitter, cu aceeaşi funcţionalitate şi acelaşi design, în mare, plus logarea cu contul de Instagram. Lipsesc, în momentul lansării, anumite facilităţi – nu pot fi puse hashtag-uri, iar funcţia de căutare merge doar pentru nume de utilizatori.

Noua reţea socială nu este disponibilă şi în Europa. Meta nu s-a grăbit să o lanseze aici, pentru a evita să intre din nou „în conflict” cu autorităţile europene care se ocupă de protecţia datelor.