FOTO Cum arată cele mai noi parcuri naturale deschise de cel mai mare centru wellness din Europa

NewMoney 08/08/2018 | 17:12 Ştiri
FOTO Cum arată cele mai noi parcuri naturale deschise de cel mai mare centru wellness din Europa

Therme București, cel mai mare centru de relaxare, distracție și wellness din Europa, inaugurează luna aceasta două parcuri urbane tematice, continuând proiectul de extindere al complexului, cu peste 10.000 mp de spațiu verde. 

Parcurile urmeaza să fie lansate în mai multe etape, două dintre ele în luna august și un al treilea până la sfârșiitul acestui an. Toate cele trei parcuri au fost proiectate de unul dintre cei mai apreciați designeri de parcuri concept la nivel internațional, arhitectul olandez Sicco de Boer.

Amplasat în zona exterioară Galaxy, Parcul Feng Shui cuprinde atât spații pentru meditație și relaxare, cât și spații de joacă pentru copii sau de petrecere a timpului liber în grupuri mai mari de persoane. Zona are peste 120 de specii de plante perene și 40 de specii de copaci, acoperind o suprafață de 4.900 de mp.

Al doilea parc care va fi inaugurat în această lună este Parcul Pangea, din zona exterioară The Palm, un puzzle imens de vegetație, întins pe 3.800 mp. Parcul Pangea cuprinde minerale prețioase, precum și plante medicinale și 12 specii diferite de arbori, redând povestea pământului, așa cum arăta în urmă cu 250 de milioane de ani, când era format dintr-o singură mare întindere de uscat, din care s-au format continentele actuale. Plantele și mineralele fiecărui continent corespund unui scop curativ specific, vizitatorii putând sa admire minerale precum calcit, ambră, cuarț roz, apatit albastru, smarald, cristal de stâncă, acvamarin, serafit sau safir albastru, în funcție de zona parcului în care se află. Printre arborii-vedetă ai acestui parc se numără mesteacănul negru (Betula Nigra), considerat pomul vieții la germani, celți și scandinavi, salcâmul japonez vindecător (Styphnolobium japonicum) sau Ginkgo biloba, nucul japonez, descris în cărțile de medicină chineză încă de acum mii de ani.

„După extinderea zonei Galaxy cu un corp nou de 4.000 de mp, în decembrie 2016, și lansarea celei mai mari plaje urbane din Europa, Sands of Therme, am continuat proiectul extinderii și înverzirii complexului, printr-un cpncept unic de amenajare de parcuri urbane tematice. Acestea vor fi funcționale întregul an, atingând un maxim de spectaculozitate vara. #ParksOfTherme este un proiect unic în România, apărut ca urmare a nevoii din ce în ce mai accentuate a bucureștenilor de a avea acces la spații verzi urbane, pentru odihnă, relaxare și recreere, în proximitatea zonei în care locuiesc sau lucrează. De aceea, plănuim ca toamna aceasta să lansăm un al treilea parc, Parcul Fibonacci, un adevărat spectacol pentru vizitatori, care va îmbina natura, arta și matematica(” a declarat Stelian Iacob, Administrator Therme București.

Investițiile Therme București, proiectul a cărui construcție a început în anul 2013, au ajuns în acest moment la peste 85 de milioane de euro, numărul angajaților depășind și el pragul de 500. Complexul de relaxare, wellness și entertainment are o capacitate indoor de 4000 de persoane simultan, și număra, la sfârșitul celui de-al doilea an de funcționare, peste 2 milioane de vizitatori.


Foto: Mediafax

d