Termene.ro: Un milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani

Andrei Dumitru 20/09/2021 | 14:19 Ştiri
Termene.ro: Un milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani

Peste un milion de firme (1.056.574) au fost radiate în România în ultimii 30 de ani, primele trei decenii de capitalism, arată o analiză Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre companiile de pe piața locală. Lipsa educaţiei de business este principalul motiv pentru care multe firme eşuează.

Astfel, cu o medie anuală de 34.000 de firme închise, România a pierdut cele mai multe companii în anii 2019 (230.330), 2006 (135.875) şi 2002 (109.039).

“Principalul obstacol pe care îl întâmpină antreprenorii atunci când vor să-și crească propria afacere este lipsa educației, care este pe primul loc în continuare, urmată de accesul la finanţare şi lipsa oamenilor buni. De aceea, avem nevoie de cursuri despre cum se conduc și se cresc afaceri în mod profesionist, fără micromanagement și fără sacrificii. În opinia mea, 25% dintre firmele închise în România ar fi putut supraviețui dacă fondatorii ar fi avut acces la resurse educaționale și astăzi am fi avut 250.000 de firme sănătoase în plus pe piaţa locală”, a declarat Adrian Dragomir, Business Innovation Consultant și co-fondator Termene.ro.

În acest context, Termene.ro organizează, alături de compania TBF, un eveniment online prin care antreprenorul Răzvan Căzănescu va dezvălui fundamentele care i-au permis să crească afaceri în 23 de industrii.

Astfel, pe 21 septembrie, Răzvan Căzănescu va prezenta un sistem de management care funcționează atât pentru startup-uri, cât și pentru companii cu mii de angajați. Moderatorul trainingului este antreprenorul Adrian Dragomir, Business Innovation Consultant și co-fondator Termene.ro.

În cele 4 ore de training pentru antreprenori și manageri, Răzvan Căzănescu va explica în detaliu cele două tipuri de management necesare într-o companie și va prezenta, într-un mod ușor de pus în practică, concepte fundamentale de business: Cum faci management operațional prin responsabilități, procese și proceduri, Cum administrezi creșterea și schimbarea prin obiective și rezultate cheie, Cum faci evaluări de performanță corecte sau Cum faci inducția noilor angajați și a managerilor.

De asemenea, în webinar vor fi prezentate structura completă și corectă a unei proceduri, informații despre cum recrutezi manageri de top, cum îi conduci și cum îi evaluezi, dar și cele mai importante două întâlniri pentru managementul unei afaceri.

În următorii 40 de ani, vreau să ajut 10 companii românești să ajungă nr.1 mondial în domeniul lor. Dacă reușesc acest lucru, atunci România se va schimba, iar eu voi putea considera că am avut o viață trăită cu sens. Chiar cred că pot schimba țara care m-a făcut ceea ce sunt azi într-o țară respectată la nivel internațional. În timp, cu răbdare și multă muncă. TBF.ro este parte din această misiune. Iar un prim pas este să le ofer gratuit fundamentele tuturor antreprenorilor români. Apoi rămâne să aleg cele 10 companii care au șansa și nebunia necesară să ajungă acolo. Printre ele poate să fie cea mai mare franciză de fast food din România, franciza DAbo Doner. Producătorul de tâmplărie PVC de înaltă calitate, Izotec. Furnizorul numărul 1 de training lingvistic din România, Eucom. Cel mai bun software de management al oamenilor din România, TBF Digital. Cel mai mare furnizor de date financiare pentru companii de la noi din țară, Termene.ro. Și multe alte business-uri frumoase în care sunt implicat direct,” a declarat antreprenorul Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF.