Taxa de pod de la Fetești ar putea fi eliminată. Parlamentarii au depus proiectul de lege

NewMoney 13/09/2018 | 13:15 Ştiri
Taxa de pod de la Fetești ar putea fi eliminată. Parlamentarii au depus proiectul de lege

Parlamentarii PNL din Constanţa au depus un proiect de lege în Senat, prin care vor să elimine taxa de pod de la Feteşti, pe care o consideră discriminatorie față de locuitorii din Dobrogea și spun că ar trebui să fie acoperită de preţul rovignietei, potrivit Digi24.ro.

Inițiatorii susțin că dobrogenii sunt tratați ca locuitori din altă țară, fiind nevoiți să plătească taxa de pod de fiecare dată când vor să treacă Dunărea, iar rovinieta ar trebui să acopere și costurile de întreținere a podului.

Astfel, parlamentarii constănțeni au convins alţi 64 de colegi să semneze un proiect de lege care a urmează să fie dezbătut în Senat.

Aurel Boroianu, deputat PNL, iniţiatorul legii: „Consider că este momentul ca totuşi noi, dobrogenii, să nu mai plătim această taxă şi să avem impresia că atunci când intrăm în România sau trecem Dunărea, să fim trataţi ca locuitori din altă ţară”, a declarat inițiatorul legii, deputatul PNL Aurel Boroianu pentru Digi24.

Eliminarea taxei ar rezolva și ambuteiajele care apar în timpul sezonului estival la intrarea pe podul de la Fetești.

Șoferii de autoturisme plătesc acum 13 lei pentru o trecere, iar taxa poate ajunge până la 91 de lei în cazul mașinilor de mare tonaj. Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, acești bani sunt folosiţi în principal pentru întreţinerea podului, dar şi pentru administrarea drumurilor de interes național.

Anul trecut, statul a obținut peste 25 de milioane de euro de la șoferii careu au traversat podul de la Fetești, scrie Digi24.ro.


Foto: Mediafax