Sud-africanii de la Growthpoint, în acționariatul investitorului imobiliar fondat de Papalekas

Andreea Neferu 23/12/2016 | 09:00 Ştiri
Sud-africanii de la Growthpoint, în acționariatul investitorului imobiliar fondat de Papalekas

S-a încheiat emisiunea de acțiuni prin care fondul de investiții sud-african Growthpoint, o firmă care administrează active de 7,6 miliarde de euro, ar urma să intre în acționariatul investitorului imobiliar Globalworth.

Potrivit informațiilor anunțate recent, prin această mutare, omul de afaceri Ioannis Papalekas (foto), cel care a fondat Globalworth, își reduce în primă fază participația în cadrul companiei de la 36,14% la 25,72%, potrivit celor mai recente informații. De asemenea, Growthpoint devine principalul acționar al Globalworth, cu 26,8% din titluri.

Pentru a-și asigura intrarea în cadrul dezvoltatorului imobiliar, sud-africanii de la Growthpoint aduc în companie circa 186 de milioane de euro, la un preț de subscriere a acțiunilor de 8 euro/titlu. Și grupul american Oak Hill, unul dintre acționarii existenți ai Globalworth, a adus aproape 14 milioane de euro la capitalul investitorului imobiliar.

Fondurile vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului de birouri Globalworth Campus din Pipera, dar și pentru analiza unor oportunități de investiții.

Growthpoint ar urma să-și majoreze anul viitor participația în cadrul Globalworth la 27,66%, Oak Hill va ajunge la 11,2%, în timp ce Papalekas – 25,41%.

Valoarea portofoliului Globalworth se ridică la peste 960 de milioane de euro. Printre activele Globalworth, investitor care și-a concentrat atenția mai mult asupra Bucureștiului, se numără clădirile de birouri Globalworth Tower (Bucharest One), UniCredit Tower, Cathedral Plaza, Gara Herăstrău și Tower Center. De asemenea, compania are în lucru acum proiecte de birouri precum Globalworth Campus din zona Pipera din București.

Compania a avut în primele trei trimestre ale acestui an un venit operațonal net de aproape 34 de milioane de euro, un plus de 68% față de aceeași perioadă a lui 2015.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.