Studiu: 71% dintre români și-ar dori să fie antreprenori, însă nu la fel de mulți și aleg să fie ”propriul șef”

Andreea Neferu 09/10/2017 | 17:03 Ştiri
Studiu: 71% dintre români și-ar dori să fie antreprenori, însă nu la fel de mulți și aleg să fie ”propriul șef”

 

71% dintre români ar vrea să pună bazele propriului business, față de o medie de 48% la nivelul celor zece piețe incluse într-un studiu realizat de lanțul german de magazine Metro, printre care Italia,  Cehia, Germania sau Franța.

În timp ce mulți dintre respondenții studiului și-au exprimat interesul de a înființa o afacere, doar 13% dintre cei 10.000 de intervievați din cele zece țări consideră că își vor putea îndeplini acest obiectiv.

41% dintre antreprenorii români sunt îngrijorați de situația economică de ansamblu a țării, față de numai 10% în Olanda sau 25% în Cehia, în timp ce 28% dintre proprietarii români de afaceri pun sub semnul întrebării situația politică generală de pe plan local, față de 34% în Cehia, 15% în Olanda sau 13% în Germania.

Pentru ”Studiul internațional privind afacerile independente”, Metro a inclus un eșantion de 10.000 de persoane din România, Germania, Franța, Olanda, Italia, Portugalia, Cehia, Turcia, Rusia și China. „Aceste rezultate ne dezvăluie noi perspective cu privire la importanța pe care o acordă societatea afacerilor independente și ne ajută să înţelegem ce îi motivează și ce îi îngrijorează pe antreprenori”, spune Olaf Koch, președintele consiliului de administrație al Metro. „Un lucru iese în evidenţă: sunt foarte multe persoane cărora le-ar plăcea să pornească propria afacere, dar în final nu o fac. Acest studiu analizează motivele care stau la baza acestei decizii. Potenţialul antreprenorial este stimulat numai dacă există un cadru potrivit și se acordă sprijinul adecvat”.


Sursă foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.