Starbucks merge în Centrul Vechi cu o nouă cafenea

Andreea Neferu 26/10/2017 | 14:55 Ştiri
Starbucks merge în Centrul Vechi cu o nouă cafenea

Lanțul de cafenele Starbucks va deschide o nouă unitate pe strada Lipscani din Centrul Vechi al Capitalei, într-un spațiu de 300 de metri pătrați deținut de omul de afaceri Cătălin Mahu, fondatorul rețelei de restaurante La Mama.

Cafeneaua va fi deschisă ”în următoarele luni”, potrivit companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, care a intermediat tranzacția de închiriere a spațiului. Starbucks Lipscani va fi situat chiar vizavi de un restaurant La Mama. Brandul american mai are o cafenea în zona Centrului Vechi, la Hanu’ lui Manuc.

”Lipscani, cea mai veche și populară arteră comercială a Bucureștiului, a intrat de mai mulți ani într-un proces de metamorfoză și continuă să atragă nume importante din rândul comercianților locali și internaționali, oferind un mix de fashion, lifestyle și spații culturale”, spun cei de la Cushman & Wakefield Echinox.

Starbucks are în prezent 34 de cafenele, dintre care 17 sunt situate în Capitală. ”Consumul este pe o curbă ascendentă de câțiva ani, ceea ce a atras creșteri în vânzări”, spune Mateusz Sielecki, regional director al Starbucks Romania și Bulgaria.

Lanțul american Starbucks este prezent pe piața locală în sistem de franciză, fiind operat de grupul polonez Amrest. Unitățile Starbucks din România au încheiat anul trecut cu afaceri de 76,5 milioane de lei.

Pe piața locală de cafenele din România mai există jucători internaționali precum Gloria Jeans sau Paul, dar și jucători locali precum 5togo.


Sursă foto: Starbucks/Facebook

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.