SpaceX a atras săptămâna trecută 850 de milioane de dolari, printr-o nouă rundă de finanţare

NewMoney 18/02/2021 | 11:13 Ştiri
SpaceX a atras săptămâna trecută 850 de milioane de dolari, printr-o nouă rundă de finanţare

SpaceX a atras săptămâna trecută 850 de milioane de dolari, printr-o nouă rundă de finanţare, obţinând o evaluare de aproximativ 74 de miliarde de dolari, au declarat pentru CNBC persoane apropiate situaţiei, scrie News.ro.

Compania a obţinut fondurile la 419,99 dolari pe acţiune, cu numai 1 cent sub preţul de 420 de dolari la care Elon Musk a declarat în 2018 că ”a asigurat finanţarea” pentru a retrage Tesla de la bursă.

Această nouă rundă de finanţare reprezintă un salt de circa 60% pentru evaluarea companiei, comparativ cu o rundă de finanţate efectuată în august anul trecut, când SpaceX a atras aproape 2 miliarde de dolari, la o evaluare de 46 de miliarde de dolari.

SpaceX nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea CNBC.

SpaceX a exercitat doar o parte din fondurile disponibile pe piaţă, una dintre persoane indicând că aceasta a primit oferte în valoare de circa 6 miliarde de dolari, pe parcursul a trei zile.

SpaceX lucrează la două proiecte mari

Fondurile au fost atrase în timp ce SpaceX dezvoltă simultan două proiecte care au nevoie de un capital ridicat.

Starlink este un proiect ambiţios care constă în construirea unei reţele de mii de sateliţi pentru servicii de internet.

SpaceX a estimat anterior că proiectul Starlink va costa aproximativ 10 miliarde de dolari pentru a crea o rețea cu venituri de până la 39 de miliarde de dolari pe an.

Compania a lansat deja peste 1.000 de sateliţi Starlink şi începe să ofere servicii de testare pentru peste 10.000 de clienţilor din SUA, Canada şi Mare Britanie.

Un alt proiect ambiţios este racheta Starship, compania construind şi testând în mod constant prototipuri în Boca Chica, Texas.

Compania a lansat cu succes mai multe prototipuri, care au aterizat în siguranţă după zboruri scurte, efectuate la o altitudine scăzută. Însă, două zboruri recente, care au avut loc la o altitudine mare, au explodat la aterizare.