Sorin Ovidiu Vîntu, din pușcărie: „Să vă ia dracu` pe voi și mitingul vostru”. Ce înțeles are de fapt acest mesaj

NewMoney 09/08/2018 | 15:42 Ştiri
Sorin Ovidiu Vîntu, din pușcărie: „Să vă ia dracu` pe voi și mitingul vostru”. Ce înțeles are de fapt acest mesaj

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu transmite un mesaj din spatele gratiilor participanților la mitingul din 10 august.

Sub titlul „Să vă ia dracu` pe voi și mitingul vostru”, Vîntu, condamnat la opt ani de închisoare pentru devalizarea FNI,  le dă de înțeles perticipanților la acest protest, și nu numai, că o astfel de adunare ar putea genera inclusiv schimbarea sistemului, dar și o responsabilizare a clasei politice.

„Prin ceea ce ați hotărât să faceți în ziua de 10 august, mi-ați arătat că sunt un dobitoc și urăsc când cineva îmi produce astfel de revelație”, scrie omul de afaceri pe pagina sa de Facebook. Chiar dacă mesajul inițial, „Să vă ia dracu` pe voi și mitingul vostru”, pare a fi unul dur la adresa participanților,  în spatele lui se ascunde o mare ironie.

„Am fost convins că proiectul «partenerilor noştri strategici» de a ne distruge identitatea naţională va avea succes din cauza voastră, a celor care, cu doar câteva sute de euro sau dolari în buzunare, cu una sau două valize bucşite cu boarfe, aţi luat drumul pribegilor. Eram convins că veţi fi asimilaţi, voi, copii voştri şi, încetul cu încetul, familiile şi prietenii rămaşi acasă. Nu doar că nu au reuşit să vă asimileze, dar la primul semnal că vă este ameninţată casa, casa voastră adevărată, aţi sărit cu mic cu mare, aţi lăsat totul baltă (întocmai ca strămoşii voştri când năvăleau turcii sau tătarii) şi v-aţi repezit să o apăraţi. Că pericolul este real sau nu, voi aşa credeţi şi acţionaţi în consecinţă”, continuă omul de afaceri.

În stilul caracteristic se adresează generației mai tinere, însă, în text, face trimitere și la regiunile istorice ale României. „Băi generaţie din Moldova, băi generaţie din Ardeal, băi generaţie din Muntenia, mitingul din 10 august trebuie să fie şi mitingul tău. Acest miting depăşeşte cu mult ca semnificaţie un simplu miting anti-PSD. Dacă veţi participa şi voi, el va deveni un miting pentru România. Reunirea pribegilor noştri cu voi va putea să marcheze reunificarea spirituală a întregii naţii române. Acest miting va arăta nu doar PSD-ului, ci tuturor politicienilor români, tuturor cancelarilor lumii, că românii sunt o nucă greu de spart, că au casa lor şi că nu o vor ceda nimănui fără luptă, că a venit vremea ca politicienii să-şi onoreze obligaţiile şi să creeze aici civilizaţia materială a occidentalilor“, adaugă Sorin Ovidiu Vîntu.

Iar ironia continuă și la adresa președinteljui Iohannis, pe care nu ezită să-l numescă „cel care a ciordit un pogon de case din Sibiu”. Însă mesajul principal este îndreptat către cei care vor să facă totuși o schimbare, cărora le dă de înțeles că dacă ar fi fost libet s-ar fi aflat și el în mulțime.

„Este pentru primă dată, generație, când te îndemn să participi la un miting. Având și participarea ta, el ar putea să provoace o resurecție morală a întregii societăți, ar putea genera schimbarea sistemului politic, i-ar putea responsabiliza cu adevărat pe cei care, din patru în patru ani, iți cerșesc votul. Dacă aș fi avut cum, inclusiv eu aș fi fost acolo și aș urla alături de voi: «Jos proștii, jos mincinoșii, jos incapabilii!»”, continuă fostul părinte al Fondului Național de Investiții.

Nu este pentru prima oară, când Sorin Ovidiu Vîntu are astfel de reacții din spatele gratiilor. Și cum pozează în victimă a tuturor sistemelor care l-au acuzat de diverse acte de corupție în ultimii ani, Vîntu încercă să se poziționeze de fiecare dată de partea oamenilor cinstiți.

 


FOTO: Mediafax

d