Sorin Cîmpeanu: Şcolile cu sub 60% angajaţi vaccinaţi şi rata de incidenţă în localitate peste 3 la mie intră, de lunea viitoare, în online

Andrei Dumitru 10/01/2022 | 16:36 Ştiri
Sorin Cîmpeanu: Şcolile cu sub 60% angajaţi vaccinaţi şi rata de incidenţă în localitate peste 3 la mie intră, de lunea viitoare, în online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat luni că începând cu data de 17 ianuarie, acele şcoli şi grădiniţele care au sub 60% dintre angajaţi vaccinaţi şi se află în localităţile cu o incidenţă a infectării de peste 3 la mie, intră în sistem online.

Ministrul a explicat că articolul 3 din ordinul comun se raportează la rata de vaccinare de vineri, astfel că, dacă rata de incidenţă este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile din acea localitate intră în online.

„Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţiona. Voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii, avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a fost întrebat şi dacă dacă recomandă părinţilor să cumpere teste pentru copii, în condiţiile în care achiziţia de teste pentru elevi este blocată.

„Atunci când te interesează de sănătatea propriului copil, răspund şi asum acest răspuns, da. (..) Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste dacă poate şi are şi mulţumirile noastre ale tuturor pentru că protejează nu numai propriul copil, ci întreaga comunitate şcolară”, a spus Cîmpeanu, precizând că s-a interesat de stadiul contestaţiei privind licitaţia pentru testele anti-COVID-19 din şcoli şi nu are încă noutăţi.