Sorin Cîmpeanu: Părinții pot însoți copiii la festivitățile care marchează începerea noului an școlar

Elena Marinescu 02/09/2022 | 17:38 Ştiri
Sorin Cîmpeanu: Părinții pot însoți copiii la festivitățile care marchează începerea noului an școlar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că părinții și bunicii sunt bineveniți în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar.

De asemenea, acesta susține că s-ar bucura ca în prima zi de școală să vadă cât mai multe fotografii cu copiii alături de familiile lor.

„Luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.

Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală. Luni ne dorim să vedem fotografii din grădinițe, din curțile școlilor, mai ales din clasele unde cei mici iau primul contact cu viața de elev. #ScoalaDeschisa”, a transmis Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Ministrul Educației a reacționat după părinții au scris pe rețelele de socializare că au primit mesaje de la școli și grădinițe cum că ar exista un ordin al ministrului prin care părinții și bunicii nu pot intra în sălile de clasă.

„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă! Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spatii deschise. Mulțumim Ministerului Sănătății pentru cooperarea în interesul școlii românești, al fiecărui elev și fiecărui cadru didactic!”, a mai explicat ministrul Cîmpeanu.

Ce le propune Ministerul Sănătăţii profesorilor

Ministerul Sănătăţii a anunțat o serie de recomandări cu privire la normele de igienă individuală şi colectivă pentru elevi şi profesori în şcoli, în contextul pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2 şi al apropierii sezonului gripal.

Profesorii sunt sfătuiți să facă „o inspecție vizuală a elevilor prezenți în clasă cu scopul identificării unui eventual elevul bolnav care prezintă semne de febră/boală infecto-contagioasă”.

Potrivit oficialilor Ministerului, viroze precum infecţia cu SARS-CoV-2, cât şi gripa pot produce complicaţii, mai ales la persoanele care prezintă anumite comorbidităţi cum ar fi boli cardiovasculare, boli pulmonare, diabet etc.