Sony Music cumpără jumătate din catalogul muzical al lui Michael Jackson pentru o sumă record

Andrei Dumitru 12/02/2024 | 14:57 Ştiri
Sony Music cumpără jumătate din catalogul muzical al lui Michael Jackson pentru o sumă record

După Bruce Springsteen şi Bob Dylan, a venit rândul catalogului muzical al lui Michael Jackson să fie deţinut parţial de gigantul japonez Sony. Vineri, presa americană, printre care Variety şi Billboard, a anunţat că Sony Music a cumpărat jumătate din drepturile de publicare ale „regelui muzicii pop” pentru cel puţin 600 de milioane de dolari.

Potrivit Billboard, contractul discografic include şi 250 de cântece care nu au fost scrise de Michael Jackson. Între timp, Variety susţine că Sony va deţine, de asemenea, 50% din drepturile pentru spectacolul de pe Broadway „MJ: The Musical” şi pentru viitorul film biografic „Michael”.

În doar câţiva ani, Sony Music a devenit cel mai important editor de muzică din lume, profitând de o tendinţă de achiziţionare a artiştilor a căror popularitate pe platformele de streaming continuă nestingherită, chiar şi la zeci de ani de la lansarea muzicii lor.

În luna mai a anului trecut, un zvon a agitat presa de specialitate. Potrivit CNN, Universal Music Group urma să ofere grupului Disney Music Group peste un miliard de dolari pentru a achiziţiona catalogul muzical al legendarei trupe rock britanice Queen, ceea ce ar fi făcut ca această tranzacţie să fie una istorică. La începutul lunii februarie, Billboard a estimat catalogul grupului la 1,2 miliarde de dolari.

Deocamdată, Sony şi moştenitorii lui Michael Jackson au refuzat să răspundă la solicitările presei americane.