Sonorizare de 1 milion de euro la Berăria H. Cel mai mare sistem audio de tip install din România

Andrei Dumitru 18/04/2024 | 11:26 Ştiri
Sonorizare de 1 milion de euro la Berăria H. Cel mai mare sistem audio de tip install din România

Calitatea sunetului din Berăria H va fi de acum la un alt nivel datorită noului sistem audio L-Acoustics, cel mai mare sistem de tip „permanent install” de interior, dedicat și customizat pentru Berăria H. Sistemul reprezintă o premieră în România, investiția totală ridicându-se la peste 1 milion de euro.

„Toată lumea, oriunde s-ar afla în Berăria H, trebuie să aibă aceeași experiență din punct de vedere al sunetului. Asta a fost foarte important. Trebuie să avem putere, trebuie să avem inteligibilitate. Am vrut să ne asigurăm că fiecare vizitator va auzi cel mai bun sunet la concertul său preferat”, spune Alexandru Pană – Pro Audio Manager, Eltek Multimedia – partener L-Acoustics în România.

Sistemul audio este construit în jurul top-urilor Kara II cu subwoofere K28 și flying subs SB18 amplificate cu LA4x și LA12x. Nici artiștii nu au fost uitați; și monitorizarea de pe scenă (boxele în care se aud artiștii în timpul concertelor) a avut parte de un upgrade major, acum sunt folosite monitoare L-Acoustics X12. Proiectul a fost unul amplu: a fost recablată întreaga clădire, au fost necesare noi porți și grile de susținere, sisteme de prindere (în total sistemul cântărește peste 4 tone), rack-uri, conectică, rețelistică.

Certificarea și verificarea calibrării finale a sistemului a fost făcută cu ajutorul lui Wili Klein, Application Engineer – L’Acoustics.

L-Acoustics este un brand de top în industria audio profesională, fiind specializat în sisteme de amplificare a sunetului de înaltă performanță, utilizat în evenimente live, concerte și alte producții la scară mare.

Câteva dintre atributele cheie care fac ca sistemul L-Acoustics să fie important și performant sunt calitatea excepțională a sunetului, acoperirea precisă și uniformitatea în întreaga locație, abordarea inovatoare în ingineria audio, scalabilitatea și flexibilitatea, ușurința de utilizare, fiabilitatea și durabilitatea. Recunoașterea în industria muzicală este demonstrată prin faptul că L-Acoustics este preferat de artiști de top precum Rammstein, Robbie Williams, Madonna, Adele, Maluma, J. Balvin, Rihanna, Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers, sau de festivaluri precum Untold, Tomorrowland, Coachella.

Noua sonorizare a avut parte și de un eveniment de prezentare la care au participat peste 150 de profesioniști din industriile de sound engineering și entertainment, artiști și invitați din cadrul presei, ce a culminat cu un live demo cu trupa Bosquito.

„Este incredibil cum poți să stai în orice punct din sală și să se audă impecabil. Din punctul ăsta de vedere nu știu unde există echipament mai performant în țară, și din cât am fost pe afară, mai greu și acolo”. „Acum chiar puteți să dați vina pe artiști dacă nu sună bine concertul” a declarat în glumă Radu, „deranjat” că live demo-ul făcut de Bosquito a avut doar 3 piese: „Noi eram pregătiți să mai cântăm cel puțin o oră”, a spus Radu Almașan (Bosquito).