Sondaj: Peste 80% dintre români au în plan să meargă într-un concediu în ţară în următoarele şase luni

Andrei Dumitru 20/03/2024 | 17:05 Timp Liber
Sondaj: Peste 80% dintre români au în plan să meargă într-un concediu în ţară în următoarele şase luni

83.5% dintre români au declarat că au în plan să meargă într-un concediu în România în următoarele şase luni, conform unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, care arată că se observă o creştere semnificativă a cererii pentru destinaţiile balneare. Potrivit sondajului, turiştii români preferă sejururi la 300-500 de lei/camera, iar cei mai mulţi turişti vor să călătorească în perioada Paştelui, când va fi cea mai mare minivacanţă de până acum, şi în timpul vacanţei de vară.

”Cu Paştele care se află la doi paşi şi sezonul estival care se apropie rapid, mulţi români încep să-şi contureze planurile de călătorie în ţară, pentru a profita din plin de zilele libere care urmează, dar şi de preţurile reduse din timpul campaniei early booking. Potrivit unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, cei mai mulţi români intenţionează să meargă în vacanţă de Paşte şi în timpul verii. Important de precizat este faptul că anul acesta, de Paşte, aceştia vor profita de cea mai mare minivacanţă de până acum, având în vedere în autorităţile au anunţat deja punte între 1 Mai (miercuri) şi sărbătorile pascale (vineri şi luni, 3 şi 6 mai), joia fiind şi ea zi liberă de la stat pentru bugetari. Astfel, cei mai mulţi români vor avea 6 zile libere legate, perfecte pentru un sejur de relaxare în ţară”, arată platforma.

Conform unui sondaj realizat de Travelminit.ro, 83.5% dintre români au declarat că au în plan să meargă într-un concediu în România în următoarele şase luni. Intenţia lor nu este deloc surprinzătoare, în condiţiile în care se apropie sărbătorile de 1 Mai şi Paşte, dar şi debutul sezonului estival. Mai mult decât atât, Guvernul a confirmat emiterea voucherelor de vacanţă şi în acest an, aşa specialiştii se aşteaptă la o creştere semnificativă a rezervărilor odată ce acestea vor fi încărcate.

Potrivit sondajului, cei mai mulţi turişti vor să călătorească în perioada Paştelui, de Rusalii şi în timpul vacanţei de vară, iar o parte dintre ei (24.1%) au şi efectuat minimum o rezervare de cazare pentru concediu, pe când ceilalţi susţin că urmează să facă (34.2%) sau încă nu s-au organizat la acest capitol (41.8%).

”S-au conturat deja şi preferinţele în materie de călătorii şi se observă o creştere semnificativă a cererii pentru destinaţiile balneare, care au primit peste 45% dintre voturi. Explicaţia este una simplă: în ultimii ani, investiţiile făcute în aceste staţiuni au contribuit la dezvoltarea lor şi la atragerea unui număr mare de turişti care vor să se bucure de beneficiile apelor termale, de peisaje, de o vacanţă relaxantă. În topul preferinţelor românilor se mai numără şi litoralul românesc, destinaţiile montane şi marile oraşe, alese tot mai des pentru scurte city-break-uri”, arată sondajul.

Turiştii români preferă sejururi la 300-500 de lei/camera

Potrivit chestionarului Travelminit.ro, turiştii consideră că preţul ideal pe care ei l-ar aloca pentru o cameră dublă în România este cuprins între 300 şi 500 de lei, opţiune votată de 70% dintre respondenţi. O parte dintre ei îşi doresc cazări la sub 300 de lei, dar sunt şi câţiva (13.9%) care sunt dispuşi să aloce între 500 şi 800 de lei pentru o cameră dublă.

Până pe 27 martie, turiştii pot profita de reduceri early booking între 10-30% pentru cazările din întreaga ţară pe Travelminit.ro.

”Astfel, cei care vor să planifice următoarea escapadă la mare, la munte, în natură sau oriunde altundeva în România, au la dispoziţie o varietate de cazări din care pot alege pentru lunile imediat viitoare. Ne dorim să fim prima opţiune a turiştilor care vor călători în România vara aceasta, astfel că am lansat campania early booking, cu reduceri de până la 30% la cazări din toată ţara. Ştim că locurile vor începe să se dea pe măsură ce ne apropiem de Paşte şi de sezonul estival, aşa că le recomandăm clienţilor noştri să rezerve din timp şi să profite de disponibilităţi şi de preţurile reduse din timpul campaniei”, spune Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

Printre ofertele early booking pe care le oferă platforma în timpul campaniei sunt şi câteva la mare, munte, în marile oraşe sau în staţiunile balneare. Una dintre ele este pachetul la un hotel din Eforie Sud, cazare pentru 2 adulţi, 3 nopţi, all inclusive, la preţul de 1.860 lei. Urmează un hotel din Neptun, cu un pachet de cazare pentru 2 adulţi, 3 nopţi, la 382 lei. Pentru cei care vor relaxare în zonele balneare, Travelminit propune un pachet în Băile Olăneşti, cazare pentru 2 adulţi, 2 nopţi, mic dejun inclus, la 941 de lei. La munte, o ofertă în Predeal propune cazare pentru 2 adulţi, 3 nopţi, mic dejun inclus, la 981 lei Iar pentru cei care îşi doresc un city break în Braşov, un pachet de cazare pentru 2 adulţi, 3 nopţi, mic dejun inclus este 1.057 lei.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.