Situaţie explozivă în Orientul Mijlociu. Yemen declară oficial război Israelului

Elena Marinescu 31/10/2023 | 18:27 Ştiri
Situaţie explozivă în Orientul Mijlociu. Yemen declară oficial război Israelului

Purtătorul de cuvânt oficial al forțelor armate yemenite, generalul de brigadă Yahya Saree Anu, a spus că țara sa declară oficial război Israelului.

Declaraţia survine unor informații despre un atac cu rachete asupra Israelului din Yemen. A existat o declarație oficială care indică faptul că țara intră oficial în luptă, potrivit The Odessa Journal, citată de Mediafax.

Declarația se referă la „a treia operațiune în sprijinul fraților oprimați din Palestina”. Purtătorul de cuvânt yemenit a recunoscut că au fost lansate rachete spre Israel, inclusiv un „număr semnificativ de rachete balistice”. În plus, au fost lansate drone. Atacurile au vizat „instalații inamice din teritoriile ocupate”.

„Vom continua să desfășurăm atacuri de calitate superioară folosind rachete și drone până când agresiunea Israelului va înceta”, a adăugat purtătorul de cuvânt oficial yemenit. De asemenea, Saree a precizat că loviturile vor continua până când Forțele de Apărare Israeliene (IDF) vor înceta operațiunile în sectorul Gaza.

Anterior, s-a raportat interceptarea unei rachete de clasă „sol-sol” lansată din zona Mării Roșii spre orașul Eilat din sudul Israelului.