Şedinţă solemnă la Parlament dedicată Marii Uniri. Ciucă: Dacă vrem o ţară sigură, trebuie să investim în apărarea ei

Elena Marinescu 04/12/2023 | 09:30 Ştiri
Şedinţă solemnă la Parlament dedicată Marii Uniri. Ciucă: Dacă vrem o ţară sigură, trebuie să investim în apărarea ei

UPDATE. Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat luni, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Zilei Naţionale, că ”România are capacitatea să înfrunte toate greutăţile şi să-şi croiască un viitor prosper dacă întreaga clasă politică va înţelege să fie responsabilă”.

”Ziua Naţională este un prilej pentru noi toţi de a onora un moment de vârf al istoriei noastre. Pe 1 decembrie 1918, întreaga clasă politică s-a unit pentru a exprima voinţa românilor de a fi împreună, de a avea o ţară puternică şi unită. A fost un moment cu adevărat înălţător şi pilduitor, în care românii au putut să vadă că atunci când sunt uniţi, niciun obiectiv nu este prea mare”, a declarat Nicolae Ciucă.

”Noi, reprezentanţii clasei politice de azi, trebuie să învăţăm din această lecţie. Şi trebuie să-i urmăm învăţămintele.   Prin deciziile pe care le luăm, să fim mereu conştienţi că istoria, aşa cum o cunoaştem, a fost clădită prin faptele de zi cu zi ale înaintaşilor noştri. Să nu uităm nicio clipă că deciziile noastre de azi vor deveni istoria de mâine a României. Avem nevoie de o astfel de înţelegere a lucrurilor. Mai ales în actualul context internaţional”, a mai spus Ciucă, potrivit News.ro.

El a precizat că ”traversăm un moment complicat, iar ameninţărilor de securitate li se adaugă cele economice. Iar la toate acestea se adaugă şi provocările competiţiei lumii moderne”.

”Trebuie să apărăm oamenii de creşterile de preţuri şi de inflaţie. Trebuie să asigurăm un nivel de trai din ce în ce mai ridicat cetăţenilor acestei ţări prin creşterea veniturilor. Toate acestea nu se pot realiza fără o economie puternică şi funcţională. Iar o economie puternică şi funcţională se bazează pe investiţii crescute din trei surse (investiţii private străine, investiţii din fondurile europene şi investiţii de la bugetul ţării). Dacă vrem o ţară bogată atunci trebuie să investim în economia ei.

„Dacă vrem o ţară sigură, trebuie să investim în apărarea ei”

Dacă vrem o ţară liberă, trebuie să investim în democraţia ei. Dacă vrem o ţară sigură, trebuie să investim în apărarea ei. Avem nevoie de răspunsuri la toate aceste provocări. Dar, cel mai important, avem nevoie de multă responsabilitate. În vremuri tulburi se nasc idei tulburi şi apar mişcări politice periculoase, care vor să schimbe buna funcţionare a societăţii”, a ţinut să precizeze precizeze preşedintele Senatului.

Nicolae Ciucă a afirmat că ”România are capacitatea să înfrunte toate greutăţile şi să-şi croiască un viitor prosper dacă întreaga clasă politică va înţelege să fie responsabilă”.

”Avem cele mai extinse garanţii de securitate pentru că suntem stat membru al NATO. Avem la dispoziţie sume record pentru investiţii mari în toate domeniile, pentru că suntem stat membru al Uniunii Europene. Important este să fim înţelepţi, coerenţi şi responsabili în decizii. Să folosim din plin această fereastră de oportunitate pentru dezvoltarea accelerată a României”, a spus Ciucă.

El a precizat că ”această dezvoltare trebuie să însemne, în final, familii mai prospere, comunităţi mai unite, o ţară mai puternică şi respectată în Europa şi în lume”.

_____________________________________________________________________________

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, luni, într-o şedinţă solemnă dedicată aniversării Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie.

Birourile permanente ale celor două foruri legislative au decis pe 20 noiembrie convocarea acestei şedinţe solemne. Anul acesta s-au împlinit 105 ani de la Marea Unire.

La şedinţa solemnă, care este programată la ora 15,00, vor lua cuvântul preşedinţii celor două Camere legislative şi reprezentanţii grupurilor parlamentare, potrivit News.ro.

Membri ai Guvernului, foşti şefi de stat, Custodele Coroanei Române, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, reprezentanţi ai altor culte religioase, preşedinţi ai mai multor instituţii, membri ai Corpului diplomatic sunt invitaţi să participe la şedinţă.