S-a deschis primul centru privat de dezintoxicare all inclusive, lângă București

Andrei Dumitru 22/02/2024 | 12:37 Ştiri
S-a deschis primul centru privat de dezintoxicare all inclusive, lângă București

Primul centru privat de dezintoxicare, cu servicii all inclusive, a fost deschis în România, ca urmare a creșterii numărului de persoane afectate de dependențe severe.

“Oferind un serviciu unic în țară, Snagov Rehab Center este un centru modern, dezvoltat cu o investiție din capital privat prin care s-a pus accent pe amenajarea în detaliu atât a spațiilor interioare, cât și exterioare”, transmite reprezentanții Snagov Rehab Center.

În Snagov Rehab Center sunt tratate toate tipurile de dependență, printr-un program terapeutic individualizat, printre care cea de droguri, alcool, medicamente, pariuri sportive/jocuri de noroc, de tehnologie, mâncare, sex, obsesia de muncă. Snagov Rehab Center are o capacitate de cazare, în regim all inclusive, pentru 11 persoane, fiind funcțional non-stop.

Printre facilități se regăsesc spații dedicate ședințelor de psihoterapie individuală și de grup, camere de cazare confortabile, spații pentru mișcare și relaxare, piscină exterioară, teren de tenis sau fotbal, sală de fitness, ponton de pescuit și fizioterapie, toate gândite să răspundă nevoilor beneficiarilor.

Serviciile Snagov Rehab Center se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani și 55 ani, cu orice tip de dependență și traume generate de aceasta, pentru tratarea și recuperare după dependență.

“În România nu există, din păcate, un centru în care persoanele cu dependențe să nu se simtă dezumanizate și considerate cazuri pierdute și nici cu un mediu armonios în care să se simtă în siguranță și încrezătoare că se vor vindeca de dependențe. Am înțeles nevoia reală care a luat naștere în societatea românească pentru un astfel de centru, fapt pentru care am hotărât să venim în întâmpinarea familiilor care se confruntă cu acest tip de probleme, a părinților care nu mai găsesc soluții pentru a ieși din impas și a persoanelor care au decis că este momentul unei schimbări reale și de durată în viață lor.

În spatele dependențelor de cele mai multe ori se ascund probleme psiho-emoționale neadresate și nerezolvate care în timp au degenerat în consum necontrolat de substanțe dăunătoare sau de obiceiuri păguboase, ca unic mecanism de supraviețuire. Astfel, am creat Snagov Rehab Center, prin care oferim atât abordarea de tratament necesară pentru scăparea de dependențe, cât și un spațiu de cazare modern, cu toate facilitățile necesare. Am creat un mediu exclusivist și confidențial, cu o capacitate limitată la doar 11 locuri, pentru ca fiecare să beneficieze de o îngrijire individualizată”, declară Florinela Patica Rațiu, psihoterapeut și administrator al centrului Snagov Rehab Center.

Snagov Rehab Center reunește o echipă de experți în terapie care, prin experiența dobândită în ultimii ani de muncă și interacțiunea constantă cu persoane prinse în capcana dependențelor, au căpătat know-how-ul necesar să asigure asistență de calitate în această arie de expertiză,

“Abordarea întregului proces de recuperare este una de natură holistică, de ansamblu, acesta fiind și motivul pentru care serviciile oferite de Snagov Rehab Center sunt unice, și anume centrate pe minte, corp și suflet în mod egal. Având la bază aceste considerente, am alocat în programele noastre timp special și pentru activitate fizică și relaxare: mișcare zilnică (exerciții de psihosomatică, sala de fitness, tenis, înot în sezonul de vară), sesiuni de masaj, pescuit și nu în ultimul rând responsabilizarea beneficiarului prin autogospodărire. Oferim nu doar ambientul necesar pentru derularea cu succes a programelor de recuperare după dependențe, ci și sprijinul emoțional pentru fiecare beneficiar în drumul către sobrietate”, explică psihoterapeutul Florinela Patica Rațiu.

Conform ultimelor statistici, una din 4 persoane este afectată de probleme de natură psihică. Mai mult, se estimează că afecțiunile psihice și dependențele cu grad crescut de risc vor fi pe primul loc în ceea ce privește morbiditatea, surclasând cancerul și bolile de inimă.