S-a anulat licitația de tramvaie a STB. Lobby al producătorilor de autobuze

NewMoney 13/01/2021 | 12:17 Ştiri
S-a anulat licitația de tramvaie a STB. Lobby al producătorilor de autobuze

Pe 31 decembrie, când toată lumea se pregătea de revelion, s-a luat o decizie în detrimentul locuitorilor Capitalei: a fost anulată licitația de tramvaie a STB, care fusese câștigată de o firmă românească. Motivul invocat de conducerea Societății de Transport București este lipsa banilor, însă surse politice vorbesc despre un puternic lobby făcut de producătorii de autobuze. Decizia a fost contestată de câștigătorul licitației.

Anularea licitației nu apare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), unde procedura figurează în continuare ca fiind ”în desfășurare”. În schimb, pe site-ul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) este postată o informație privind o contestație depusă pe 12 ianuarie 2021 (marți) de către câștigătorii licitației, în contradictoriu cu Societatea de Transport București STB SA.

Directorul general al STB, Mihai Petcu, a confirmat pentru Club Feroviar faptul că licitația a fost anulată. ”A fost anulată din lipsă de fonduri. Noi, STB nu avem bani, dacă nu suntem prinși pe lista de investiții de la Primărie. Această achiziție nu a fost prinsă deloc anul trecut”, a declarat el. Citește continuarea pe clubferoviar.ro