ROTTCO a început unirea micilor benzinari și vrea să-i concureze pe marii retaileri

Carol Dan 28/11/2016 | 11:34 Ştiri
ROTTCO a început unirea micilor benzinari și vrea să-i concureze pe marii retaileri

Parteneriatul dintre traderul de carburanți ROTTCO Consult și micii benzinari, anunțat încă din luna iunie, prinde contur. Compania, controlată de Paul Pop, fost manager în Rompetrol, a instalat primele 30 de pompe de carburanți. Acesta este un prim pas din planul ROTTCO de a avea montate 60 de unități până la începutul anului 2017.

Pe lângă cele 30 de pompe de carburanți, ROTTCO Consult a lansat și un serviciu de plată cu cardul, destinat flotelor auto. Asta face ca ROTTCO Consult să fie prima firmă românească independentă care oferă astfel de servicii, în cooperare cu benzinăriile particulare. Administratii de flote auto vor putea avea un control mai atent al cheltuielilor cu carburantul și cu exploatare de mașini și camioane.

”Instalarea se va termina saptămâna aceasta, iar alte 30 de stații urmează să fie echipate cu sistemele de interconectare și plată până la finalul acestui an sau în prima lună a anului viitor”, a declarat Paul Pop într-un comunicat.

Obiectivul acestui proiect este crearea unei rețele naționale de benzinării independente care să îi concureze pe marii retaileri de benzină și motorină.

Statiile de carburant în care au fost instalate pompele ROTTCO Consult sunt repartizate pe principalele căi rutiere din țară. În acest proiect, ROTTCO Consult are rol de integrator și finanțează în mare parte standardizarea, integrarea și interoperarea informațională a serviciilor.

“Vom fi în măsură să maximizăm beneficiile atât ale participanților la proiect, cât și ale beneficiarilor care sunt, în primă fază, operatorii și proprietarii de flote”, adaugă Pop.

ROTTCO Consult a fost înființată în anul 2007, având ca obiect de activitate distribuția en-gros de produse petroliere. Compania a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de 453 de milioane de lei (aproape 100 de milioane de euro).

 


Foto: ROTTCO Consult

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.