România liberă: Magazinele duty free, reînviate după șapte ani

NewMoney 21/03/2017 | 14:30 Ştiri
România liberă: Magazinele duty free, reînviate după șapte ani

Desfiinţate în 2010, pe vremea Guvernului Boc, magazinele duty free se pregătesc să revină în forţă, cu sprijinul parlamentarilor social-democraţi. În ultimul an de funcţionare, 40% din contrabanda cu ţigări provenea din aceste magazine, anunță România liberă.

Guvernul Grindeanu a dat aviz de respingere a Ordonanţei de Urgenţă 54/2010, „privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale”, adoptată de Executivul condus de Emil Boc.

Actul normativ a fost „uitat” în ultimii şapte ani de zile prin fişetele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, condusă până în ianuarie de actualul ministru de Finanţe, Viorel Ştefan. Ordonanţa cu pricina, alături de alte măsuri, a desfiinţat practic magazinele duty free amplasate la frontierele României cu statele non-UE: Republica Moldova, Ucraina şi Serbia.

În expunerea de motive a documentului, prezentă pe site-ul Camerei Deputaţilor, se preciza că în  anul anterior adoptării sale de către Guvernul Boc, magazinele duty free erau responsabile de 40% din contrabanda cu ţigări de pe teritoriul României. De asemenea, ANAF constata la vremea respectivă că 93% dintre bunurile fiscale de achiziţie a ţigărilor în acest tip de magazine fuseseră întocmite în fals.

Citiți mai mult despre acest subiect pe România liberă.

 

FOTO: Wikipedia.org