România liberă: CFR Călători a rămas cu un singur vagon restaurant funcţional

NewMoney 08/05/2017 | 16:09 Ştiri
România liberă: CFR Călători a rămas cu un singur vagon restaurant funcţional

Atitudinea unor angajaţi ai CFR Călători, care au preferat să bage în propriile buzunare tot ce încasau de la clienţi, declarând pierderi, a făcut ca în momentul de faţă pe căile ferate române să mai circule un singur vagon restaurant al societăţii de stat, scrie România liberă.

Anul trecut, România liberă avertiza asupra pericolului dispariţiei acestui serviciu la bordul trenurilor, în condiţiile în care la vremea respectivă mai circulau doar şase vagoane restaurant. Între timp, numărul lor s-a redus la două, dintre care unul este la reparaţii iar cel de-al doilea este ataşat la trenul Interregio Dacia, Bucureşti-Viena şi retur.

Cum însă legătura cu Viena este asigurată de două garnituri (una dus, una întors), vagonul respectiv este ataşat doar la una dintre ele. În compunerea celeilalte garnituri se află doar un vagon de clasa a doua, care are la un capăt amenajat un spaţiu tip bar, cu câteva scaune înalte, unde poţi să bei o cafea, un suc sau o bere şi să mănânci un sandwich sau nişte chipsuri.

Citiți mai mult despre acest subiect în România liberă.