Rock Development Holding a obţinut autorizaţia de construire pentru dezvoltarea primului proiect hotelier de cinci stele din Poiana Braşov

Andrei Dumitru 21/09/2023 | 10:53 Ştiri
Rock Development Holding a obţinut autorizaţia de construire pentru dezvoltarea primului proiect hotelier de cinci stele din Poiana Braşov

Compania de dezvoltare imobiliară Rock Development Holding a obţinut autorizaţia de construire pentru dezvoltarea primului proiect hotelier de cinci stele din Poiana Braşov, care va atrage o investiţie de 70 de milioane de euro.

Noul proiect de lux va fi format dintr-un hotel cu 120 de camere şi o componentă de hotel branded residences, cu 75 de unităţi.

Diferenţa faţă de un apartament de lux standard constă în serviciile la care proprietarii au acces 24 de ore din 24 – spre exemplu întreţinerea locuinţei, room service, acces la centrul SPA şi la cel wellness, restaurante specializate din hotel şi servicii de concierge.

”Proiectul pe care îl dezvoltăm în Poiana Braşov va fi unul dintre cele mai prestigioase din estul Europei, urmând să includă şi 75 de proprietăţi trofeu, reşedinţe de lux concepute şi dezvoltate după cele mai înalte standarde din domeniu, asemănătoare altor proprietăţi de marcă care se regăsesc în destinaţii de lux din Europa, Orientul Mijlociu, Americi sau destinaţii exotice. Poiana Braşov va concura astfel cu alte staţiuni montane europene care includ proiecte de hoteliere de cinci stele”, a declarat Mircea Cotigă, CEO Rock Development Holding.

Compania se află în acest moment într-un proces de analiză în urma căruia va fi selectat operatorul de lux internaţional. Cele 75 de unităţi ‚branded residences’ vor fi de asemenea administrate direct de către operatorul selectat, urmând a fi primele din România care vor face parte dintr-un lanţ de lux la nivel mondial. Fiecare proprietar va beneficia în plus de toate facilităţile complexului hotelier de cinci stele, având şi posibilitatea de a le închiria prin intermediul administratorului.

Managementul companiei care dezvoltă proiectul este asigurat de către Mircea Cotigă, un fost bancher cu o experienţă de peste 15 ani pe piaţa bancară locală, ex CEO al UniCredit Leasing, cu suportul lui Mircea Drăghici, managing partner la Est Hospitality, consultant din industria ospitalităţii, cu o experienţă de peste 20 de ani pe piaţa de profil, primul român absolvent al programului MBA de la Ecole Hoteliere de Lausanne (2007), cea mai prestigioasă universitate de profil din lume.

“Interesul major faţă de acest proiect din partea operatorilor hotelieri internaţionali mi-a depăşit cu mult aşteptările, ceea ce validează faptul că staţiunea montană Poiana Braşov rămâne cea mai atractivă destinaţie şi cu cel mai mare potenţial de dezvoltare din România” a declarat Mircea Drăghici, managing partner Est Hospitality.

Rock Development Holding este un dezvoltator activ pe palierul superior al segmentului rezidenţial middle market din Bucureşti, cu investiţii de peste 53 de milioane de euro în dezvoltarea Politehnica Park Residence şi Avrig Park Residence, două proiecte de referinţă din zonele Grozăveşti – Politehnică şi Bucur Obor, cu un total de aproape 800 de apartamente. Compania dezvoltă în prezent faza a doua a Avrig Park Residence, cu 222 de apartamente, în urma unei investiţii estimate la 23 de milioane de euro.