Revoluţia Pământului Plat România. Platişti versus Globişti

NewMoney 21/08/2019 | 13:04 Fapt Divers
Revoluţia Pământului Plat România. Platişti versus Globişti

„Şi totuşi nu se învârte“ e varianta răsturnată a vorbelor lui Galileo Galilei care se aude tot mai mult în ultimii ani. Teoria Pământului Plat neagă forma rotundă a Terrei.

Susţine, practic, că Pământul este un corp fix,  plat, înconjurat de Antarctica, deasupra căruia se învârt soarele şi luna. Teoria, dezbătută în străinătate, prinde tot mai mult pe pământ românesc.

„Am participat la Conferința Internațională Pământul Plat (FEIC) din Denver, în noiembrie anul trecut.

M-am trezit printre 600 de adepți ai Pământului Plat care aplaudau, scandau entuziast în sala de bal a Hotelului Crowne Royal și a Centrului de Convenții, participând la o extravagantă conferință pe durata a două zile, cu prezentare multimedia, arătând «dovezi» că «globaliștii» ne țin în ignoranță de milenii.

Să crezi că Pământul este plat nu e ușor, ei fiind persecutați în mod obișnuit pentru părerile lor. Toți cei cu care am vorbit mi-au spus că inițial au crezut în Pământul rotund, dar într-o zi «s-au  trezit» și și-au dat seama că a existat o conspirație mondială a oamenilor care i-au mințit.

«Aveți încredere în ochii voștri», este mantra lor. «Spațiul este fals». «Un guvern care poate să mintă despre 9/11 și aterizarea pe Lună este unul care te poate minți și în privința Pământului Plat».

Majoritatea adepților Pământului Plat îți descriu convertirea lor ca pe o experiență cvasi-religioasă, în care într-o zi au luat «pilula roșie» (ei adoră filmul The Matrix) și au realizat adevărul pe care noi ceilalți îl credem orbește pentru tot restul vieții noastre, rezultat al unei învățături greșite și al unei îndoctrinări“, a scris Lee Mcintyre, în Newsweek România.

Citește continuare pe site-ul Newsweek România


FOTO: Wikipedia