Revoluția Instagram. Platforma va depăși 600 de milioane de vizitatori până la sfârșitul anului

Florel Manu 16/12/2016 | 13:02 Ştiri
Revoluția Instagram. Platforma va depăși 600 de milioane de vizitatori până la sfârșitul anului

Instagram pare să fi avut un an bun, ca alte servicii ale Facebook. Rețeaua de socializare mizează că până la sfârșitul acestui an va depăși pragul de 600 milioane de utilizatori.

Ținta Instagram este realizabilă pentru că doar în ultima jumătate de an rețeaua de socializare a câștigat peste 100 de milioane de noi utilizatori. Sau, mai bine spus, în trei ani Instagram a urcat de la 100 de milioane de utilizatori în 2013 la cei 600 de milioane în 2016.

Noutățile aduse de Instagram în acest an au fost stories, conţinutul efemer afişat în fruntea feed-ului, rankarea pe bază de algoritm, funcţia de zoom, live video şi bookmark-urile.

Dintre toate schimbările din ultimul an, cel mai important rol în creştere a avut-o trecerea la un feed în care ordinea posturilor este stabilită de un algoritm, la fel ca pe Facebook lucru ce a înlocuit ordinea cronologică, operațională până în luna iunie.

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.