Revolut introduce la tranzacționare acțiuni ale companiilor listate pe bursele europene

Andrei Dumitru 23/10/2023 | 13:32 Ştiri
Revolut introduce la tranzacționare acțiuni ale companiilor listate pe bursele europene

Revolut adaugă la tranzacționare peste 70 de acțiuni ale unor companii listate pe bursele europene. Serviciile de investiții sunt disponibile clienților din Spațiul Economic European (SEE), inclusiv în România, și sunt oferite de Revolut Securities Europe UAB (Revolut).

Clienții pot investi în acțiuni cu Revolut începând de la doar 1 euro, iar tranzacționarea este gratuită, în limitele prevăzute de tipul de plan ales.

Cu acces la peste 70 de acțiuni cotate la bursă, mai mult de 2.200 de companii tranzacționate pe bursele americane și la 150 de fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri), utilizatorii pot verifica performanța investițiilor în timp real, cu liste de urmărire în direct, diagrame de tranzacționare și știri despre piață – totul în aplicația Revolut.

Clienții Revolut pot acum să configureze și achiziții recurente, o funcție care permite cumpărarea de acțiuni/ETF-uri la o anumită oră și cu o frecvență predefinite – zilnic, săptămânal sau lunar. Achizițiile recurente pot ajuta investitorii să reducă impactul volatilității prețurilor pe termen scurt și să le permită să investească în mod constant.

„Continuăm să facem spațiul de investiții mai accesibil pentru toată lumea, începând să adăugăm pe platforma noastră de tranzacționare unele dintre cele mai mari companii listate pe bursele europene. Dorim să aducem clienților noștri acces ușor la companiile care sunt de interes pentru ei. De la Adidas la Zalando, clienții noștri pot investi acum în nume cunoscute la nivel european și în curând vom extinde această listă și mai mult.

Pe termen mediu și scurt, alte produse de investiții vor fi introduse în aplicație – inclusiv servicii de consultanță robotizată, fonduri mutuale, obligațiuni, o platformă de tranzacționare mai sofisticată pentru investitorii experimentați”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (SEE).

Suma minimă de investiție pentru ETF-uri este de doar 1 euro. În funcție de planul deținut, clienții pot efectua o tranzacție gratuită (Standard), 3 tranzacții gratuite (Plus), 5 tranzacții gratuite (Premium) sau 10 tranzacții gratuite (Metal) pe lună. Odată ce limita de gratuitate este depășită, se va aplica o taxă variabilă pentru fiecare tranzacție de 0,25 % (0,12% pentru clienții Ultra), minimum 1 euro. Revolut aplică, de asemenea, o taxă de custodie de 0,12 % anual din valoarea de piață a activelor utilizatorilor, percepută lunar.

Potrivit unui studiu Dynata realizat pentru Revolut, românii iau în calcul investițiile pe bursă ca o variantă de a pune deoparte fonduri. Aproximativ 27% dintre respondenți ar fi interesați de investiții în acțiuni, obligațiuni corporate sau fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri), dacă ar avea un surplus de bani. Cel mai ridicat interes față de investițiile pe bursă a fost înregistrat printre românii cu vârste cuprinse între 45-54 de ani (22%), în rândul bărbaților (24%) și al rezidenților din București-Ilfov (26%).

Clienții trebuie să facă o analiză a riscurilor relevante conform documentului de descriere a riscului disponibil pe site, înainte de a lua orice decizie legată de investițiile pe bursă. Revolut Securities Europe UAB este o companie de investiții autorizată și supravegheată de Banca Lituaniei.