Restart Energy a implementat un sistem de panouri fotovoltaice pentru compania KRAFTALT, în valoare de aproximativ 450.000 de euro

NewMoney 25/12/2023 | 07:24 Ştiri
Restart Energy a implementat un sistem de panouri fotovoltaice pentru compania KRAFTALT, în valoare de aproximativ 450.000 de euro

Restart Energy, companie lider în servicii de tranziție energetică, a finalizat instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania KRAFTALT, în valoare de aproximativ 450.000 de euro.

Proiectul are o putere de 626,4 kWp și a fost instalat pe imobilul aparținând beneficiarului  situat în localitatea Dej, județul Cluj. Sistemul cuprinde 1392 de panouri, ce asigură aproximativ 90% din consumul de energie al companiei. Energia verde produsă înseamnă o reducere a emisiilor de CO2 cu aproximativ 243 de tone pe an.

„Investiția a fost realizată în contextul creșterii prețului la energie electrică și a modificării legislației privind prosumatorii. Ne-am concentrat eforturile pentru a integra tehnologii moderne rezidenților din Parcul Industrial și a le acorda beneficii prin scăderea costurilor cu energia electrică, predictibilitate, reducerea amprentei de CO2 și creșterea performanței energetice. Încă de la începutul colaborării cu Restart Energy am fost plăcut impresionați de răspunsurile prompte și de atenția acordată detaliilor tehnice” spune Urian Ioan Vasile, administrator KRAFTALT.

„Producția independentă de energie electrică înseamnă flexibilitate, scăderea amprentei de carbon și creșterea profitabilității companiei, prin eficientizarea costurilor operaționale. Panourile fotovoltaice au o durată de viață de aproximativ 30 de ani, iar costurile de mentenanță sunt minime” spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy.

În 2023, Restart Energy a implementat 42 de proiecte fotovoltaice, cu o putere instalată de 11,327 MW. În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte  regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat un alt proiect unic la nivel mondial, o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile, www.redplatform.com.

De fiecare dată când cineva plantează un copac, curăță o plajă, consumă energie verde sau întreprinde orice demers de protejare a mediului, poate înscrie această acțiune pe platforma RED. După ce datele sunt validate în platformă, se calculează amprenta CO2 echivalentă și se eliberează credite de carbon tokenizate ce pot fi folosite pentru a cumpăra energie verde sau pentru a obține echivalentul în bani. În același timp, o companie poate obține credite de carbon sub formă de jetoane verzi pentru clienții lor, prin coduri QR unice imprimate pe produse sau chitanțe de cumpărare.