Renovatio Solar a finalizat un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru furnizorul de servicii logistice și transport KLG Europe Logistics România

NewMoney 07/09/2023 | 10:40 Ştiri
Renovatio Solar a finalizat un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru furnizorul de servicii logistice și transport KLG Europe Logistics România

Renovatio Solar, companie prezentă în domeniul energiei solare și al tehnologiei verzi, a finalizat recent un proiect fotovoltaic de 400 kWp pentru KLG Europe Logistics România.

”Proiectul a implicat instalarea unui număr de 888 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 400 kWp, care sunt capabile să genereze anual o cantitate de energie electrică estimată la 500 MWh. Aceste panouri au fost amplasate pe depozitul KLG situat în Bolintin Deal, județul Giurgiu, acolo unde este și sediul central al companiei,” a declarat Horațiu Regneală, CEO al Renovatio Solar. ”În ultima perioadă, am investit peste 1 milion de euro în digitalizare şi inițiative sustenabile, considerând că în ambele domenii beneficiile pe care le va înregistra compania sunt evidente: mai multă independență în derularea proceselor operaționale și reduceri semnificative de costuri. În ceea ce privește investițiile în panouri fotovoltaice, acestea acoperă aproximativ 40% din energia consumată anual și echivalează cu plantarea a 1.600 de copaci ”, a detaliat Răzvan Marinescu, Managing Director al KLG Europe Logistics România.

Valoarea investiției a fost de ordinul sutelor de mii de euro, iar durata de funcționare a sistemului nou instalat este de 25-30 de ani. În urma evaluării tehnico-economice facilitate de Renovatio Solar, KLG a decis că cea mai bună soluție pentru acoperirea nevoilor sale este un sistem on-grid, care să furnizeze energia pentru consumul propriu, în timp ce electricitatea produsă în exces să fie livrată în rețea.

”Acest sistem permite beneficiarilor să își scadă costurile legate de energia electrică și să contribuie la protejarea mediului înconjurător, prin utilizarea unei surse de energie curată și regenerabilă, asigurându-și în acest fel un nivel mai mare de independență energetică”, a mai spus Horațiu Regneală.

Producerea de energie electrică din surse regenerabile reduce emisiile de gaze cu efect de seră și ajută la limitarea încălzirii globale. Energia electrică verde produsă de sistemul fotovoltaic implică o reducere a amprentei de carbon cu  aproximativ 147 tone CO2 /an, iar, în următorii 25 de ani, sistemul fotovoltaic va produce energie verde care va reduce amprenta de carbon cu aproximativ 3.675 tone CO2. Mai mult, utilizarea energiei fotovoltaice contribuie la protejarea resurselor naturale, care sunt limitate și epuizabile.