Record sumbru. Marea Britanie are cele mai multe decese din Europa provocate de COVID-19

Elena Marinescu 05/05/2020 | 20:08 Ştiri
Record sumbru. Marea Britanie are cele mai multe decese din Europa provocate de COVID-19

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Marea Britanie a ajuns marţi la 29.427, ceea ce înseamnă că a luat locul Italiei drept ţara în care COVID-19 a provocat cele mai multe victime. Între timp, Universitatea Johns Hopkins a anunţat că 250.000 de oameni de pe planetă au fost ucişi de noul coronavirus.

Ministrul de externe britanic, Dominic Raab a declarat că Regatul Unit a atins acest bilanţ mai rapid decât Italia, dar un ”verdict real” va putea fi dat doar după ce pandemia se va fi încheiat. ”Nu cred că înainte ca pandemia să se încheie, mai ales până vom avea informaţii internaţionale cuprinzătoare despre toate cauzele de mortalitate, vom avea un verdict real privind modul în care au acţionat ţările”, a spus Raab.

Potrivit Agerpres, politicienii din opoziţie susţin că guvernul condus de Boris Johnson a reacţionat prea lent la criza coronavirusului, în special cu privire la asigurarea echipamentului necesar spitalelor şi la introducerea testării în masă.

Acest bilanţ include numai decesele raportate de Ministerul Sănătăţii în urma testelor efectuate în spitale şi azile, mulţi experţi estimând că în realitate cel puţin 40.000 de oameni au murit în Regatul Unit din cauza infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Marţi, Ministerul Sănătăţii britanic a raportat alte 693 decese.

În Italia, bilanţul total al epidemiei din 21 februarie şi până în prezent a ajuns marţi seara la 29.315 de morţi, unul dintre cele mai ridicate din lume.