RCS&RDS majorează prețul serviciilor. Cât vor costa abonamentele pentru TV și internet

NewMoney 11/01/2019 | 12:16 Ştiri
RCS&RDS majorează prețul serviciilor. Cât vor costa abonamentele pentru TV și internet

RCS&RDS a anunţat joi că de la 1 martie va crește prețul abonamentelor la cablu, internet și telefonie fixă și mobilă. 

Decizia vine după ce Guvernul a dat o ordonanță de urgență prin care a majorat taxele pentru companiile din telecomunicații și energie, începând de anul acesta. În urma acestei măsuri, RCS&RDS și-a anunțat abonații că este nevoită să crească tarifele, unul dintre motive fiind „creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm”.

Scrisoarea integrală a RCS&RDS

„Stimați clienți,

Digi | RCS & RDS a investit și continuă să investească în calitatea serviciilor pe care le oferă. În ultimii ani, am întâmpinat nevoile abonaților noștri prin îmbogățirea ofertei de servicii de comunicații electronice fixe și mobile.

Avem o ofertă atractivă și bogată de canale TV, formată dintr-o varietate de posturi românești și internaționale, cât și din posturile proprii de sport, știri, documentare și filme. Prin serviciul Digi TV și canalele noastre Digi Sport, aducem în casele abonaților cele mai spectaculoase competiții sportive: UEFA Champions League, UEFA Europa League, cele mai importante campionate de fotbal din Europa, turnee renumite de tenis și sute de meciuri de handbal și alte sporturi. Asigurăm în cele mai îndepărtate colțuri ale țării conexiuni de internet prin fibră optică rapide și stabile, la standarde Gigabit. Lucrăm constant la extinderea rețelei DigiMobil și la diversificarea serviciilor, oferind facilități precum VoLTE și VoWiFi sau trafic de date nelimitat, în rețeaua 4G.

Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calității serviciilor pe care vi le furnizăm, precum și pentru a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm, suntem nevoiți să ajustăm tarifele. Astfel, de la 1 martie 2019, prețurile anumitor servicii furnizate de Digi | RCS & RDS se vor modifica. Chiar și după aceste modificări, prețurile serviciilor Digi vor continua să fie foarte atractive. Pentru mai multe informații privind noile tarife și servicii Digi de care vă bucurați, vă rugăm să consultați lista afișată mai jos. Noile tarife și servicii pot fi consultate și în factură. Când parcurgeți lista cu noile tarife, vă rugăm să acordați atenție doar serviciilor pe care Digi | RCS & RDS vi le furnizează în prezent. În cazul în care nu sunteți de acord cu oricare dintre aceste modificări, aveți dreptul de a renunța la respectivul/respectivele servicii în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificări, fără plata vreunei penalități sau despăgubiri.

Vă mulțumim anticipat pentru fidelitate și vă asigurăm că alături de noi veți avea, în continuare, cele mai performante servicii de cablu tv, internet, telefonie fixă și/sau mobilă din România. Cu Digi, faceți cea mai înțeleaptă alegere pentru dumneavoastră și familie!”, este mesajul transmis de Digi clienților.

Aproape de finalul anului trecut, ministrul Finanelor anunța că din 2019 firmele din domeniul energiei electrice şi termice, precum şi de firmele din telecomunicaţii vor trebui să achite o taxă de 3% din cifra de afaceri. „În energie şi telecomunicaţii, se majorează taxele ANCOM şi ANRE la 3%”, a transmis Teodorovici.

Digi Communications a criticat marți, într-un raport transmis bursei și semnat de directorul general al RCS&RDS ordonanța Guvernului privind măsurile fiscale. Potrivit Profit.ro, compania a transmis că ordonanța de urgență nu are nicio justificare serioasă, și este în curs de evaluare a efectelor și va adopta eventualele măsuri ce se vor impune.