Rafila nu exclude posibilitatea comasării unor instituţii pentru reducerea cheltuielilor

Elena Marinescu 11/09/2023 | 16:41 Ştiri
Rafila nu exclude posibilitatea comasării unor instituţii pentru reducerea cheltuielilor

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, referitor la măsurile privind reducerea cheltuielilor bugetare că este posibil ca unele instituţii să fie comasate, însă consideră că direcţiile de sănătate publică trebuie să rămână în subordinea ministerului.

Ministrul a precizat, în context, că ştie că există prevederi în proiectul de ordonanţă privind reducerea cheltuielilor bugetare care exclud comasarea sau desfiinţarea instituţiilor de interes naţional.

„Este posibil. Trebuie să spunem nişte lucruri şi aici o să fiu extrem de clar. Direcţiile de sănătate publică în forma actuală sau regionalizate trebuie să rămână în subordinea Ministerului Sănătăţii, pentru că discutăm despre o politică de sănătate publică care afectează localităţi, judeţe, regiuni, întreaga ţară şi trebuie să existe o coordonare. Iar pandemia a dovedit acest lucru”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat luni într-o conferinţă de presă dacă să ne aşteptăm la comasarea unor instituţii, în contextul măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare care vor fi luate de către Guvern.

Potrivit News.ro, ministrul Sănătăţii a mai explicat că în ordonanţa privind reducerea cheltuielilor sunt prevederi care exclud comasarea sau desfiinţarea unor instituţii de interes naţional.

„Există alte instituţii care sunt esenţiale, cum ar fi de exemplu Agenţia Naţională de Transplant care trebuie să îşi continue activitatea, indiferent de numărul de angajaţi. Eu ştiu că există astfel de prevederi în ordonanţă care să excludă de la comasare sau de la desfiinţare instituţii care sunt de interes naţional”, a completat Rafila.