Raed Arafat, mesaj pentru protestatari: Cei care urlă să ne spună cum văd ei lucrurile!

Elena Marinescu 29/03/2021 | 21:38 Ştiri
Raed Arafat, mesaj pentru protestatari: Cei care urlă să ne spună cum văd ei lucrurile!

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat luni seara că cei care protestează faţă de noile restricţii impuse de Guvern şi contestă pandemia prezintă nişte puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. 

Nu am ce să comentez, decât că protestează şi vin cu puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. Realitatea din România este alta din punct de vedere a pandemiei”, a eclarat, luni seară, la Digi 24, Raed Arafat.

Şeful DSU a prezentat evoluţia cifrelor în ultimele săptămâni şi a arătat că România a intrat în valul al treilea al pandemiei cu mai multe paturi de ATI pline, faţă de valul doi.

Dacă luăm cazurile active 77.082 cazuri. Unde eram în 5-6 martie: la 47.000. În 28 feb – 41.000. La 34.000 am ajuns la 4 februarie. Azi suntem mai mult decât dublat ca şi cazuri şi poate lua o tendinţă de creştere dacă nu respectăm regulile”, a mai afirmat Arafat. ”Cei care urlă să ne spună cum văd ei lucrurile”, a adăugat şeful DSU.

Mii de persoane protesteză, luni, în întreaga ţară, faţă de noile restricţii impuse de Guvern. La proteste se cere inclusiv demisia lui Raed Arafat.

Protestatarii flutură steaguri tricolore şi au bannere pe care scrie „Libertate” şi se scandează ”Jos masca”, Jos Guvernul”, ”Fără carantină”, „Demisia Guvernul Cîţu” sau ”Libertate, te iubim”.

Grupurile de protestatari sunt formate în majoritate din tineri şi adolescenţi, mulţi dintre ei fără mască de protecţie.

Protestatarii din Galați au aruncat luni seara cu pietre și petarde spre jandarmi. Peste o mie de oameni protestează față de restricțiile anunțate de autorități în centrul orașului.