Putin, mesaj ameninţător: Rusia va lupta cu „toate mijloacele disponibile”

Elena Marinescu 07/12/2022 | 18:11 Ştiri
Putin, mesaj ameninţător: Rusia va lupta cu „toate mijloacele disponibile”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia va continua ”lupta pentru interesele sale naţionale” prin ”toate mijloacele disponibile”, dacă este necesar şi a anunţat că jumătate din bărbaţii chemaţi la luptă în cadrul mobilizării parţiale, respectiv 150.000, se află deja în Ucraina, relatează CNN.

”Vom continua cu ceea ce avem. Nu poate exista decât un singur răspuns din partea noastră — o luptă consecventă pentru interesele noastre naţionale. Vom continua să facem asta şi să nu lăsăm pe nimeni să se bazeze pe altceva… În primul rând, desigur, ne vom axa pe mijloace paşnice. Dar dacă nu mai rămâne nimic, atunci ne vom apăra cu toate mijloacele disponibile”, a afirmat Putin la Kremlin.

Dintre cei 300.000 de recruţi chemaţi în cadrul mobilizării parţiale, 150.000 se află în prezent în Ucraina, a spus liderul rus într-o reuniune a Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia. ”Dintre aceştia, doar 77.000 sunt în unităţi de luptă, în timp ce restul sunt în forţele teritoriale de apărare sau primesc pregătire suplimentară”, a subliniat Putin.

O mobilizare suplimentară ”nu are sens” în prezent, a adăugat el, spunând că nu este nevoie ca Ministerul rus al Apărării să o convoace. Potrivit sursei citate de News.ro, Putin a promis că va rezolva problema penuriei de echipamente pentru trupele ruse din Ucraina.

Liderul de la Kremlin a precizat că aşa-numita ”operaţiune militară specială” din Ucraina este un ”proces lung”, dar el a descris apariţia de noi teritorii şi Marea Azov ca parte a Federaţiei Ruse drept un ”rezultat semnificativ”.