Program de plecări voluntare la Complexul Energetic Oltenia. Angajaţii care vor părăsi compania vor primi 4 salarii compensatorii

NewMoney 01/05/2019 | 10:55 Ştiri
Program de plecări voluntare la Complexul Energetic Oltenia. Angajaţii care vor părăsi compania vor primi 4 salarii compensatorii

Complexul Energetic Oltenia (CEO), unul din cei mai mari producători de energie din ţară, va demara un program de plecări voluntare, iar circa 200-250 de salariaţi vor părăsi compania, a declarat, marţi, directorul general al companiei pentru News.ro, Sorin Boza, care a subliniat că aceştia vor primi patru salarii compensatorii.

„Va fi la cerere, 200-250 de angajaţi vor părăsi compania. Aceştia vor primi patru salarii compensatorii. Însă lista va fi analizata cu sindicatele”, a adăugat Boza, care a precizat că plecările vor viza, în principal, salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare, cei care au probleme deosebite de sănătate şi cei care solicită în mod voluntar încetarea contractelor individuale de muncă.

Numărul de personal prognozat la finele anului este de 12.881 salariaţi, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli.

De asemenea, compania a luat un credit de 500 milioane lei de la şase banci ca să plătească certificatele de dioxid de carbon.

„În total, achiziţia de certificate de CO2, aferente anului 2018, ne costă 1,4 miliarde lei. Am luat recent un credit de 500 milioane lei de la şase banci special pentru plata certificatelor, iar restul vom plăti din fonduri proprii”, a spus Sorin Boza, pentru News.ro, fără a preciza numele băncilor.

Complexul Energetic Oltenia estimează pentru acest an pentru acest an venituri de 3,91 miliarde lei şi aproximativ aceeaşi sumă pentru cheltuieli. Profitul net bugetat este de 1 milion de lei.

CE Oltenia estimează o producţie de 14,95 TWh energie electrică şi 22 milioane tone producţie proprie cărbune.

În anul 2019 se prevăd plăţi restante în sumă de 2,88 milioane lei, în scădere cu 15,02% faţă de nivelul planificat al anului 2018. De asemenea, la finalul anului 2019 sunt prevăzute creanţe restante în sumă totală de  724,42 milioane lei, fiind în scădere faţă de preliminatul anului 2018 cu 0,4%.


Foto: Mediafax