Procurorii anticorupţie au descins la Institutul Marius Nasta. Zeci de persoane audiate pentru suspiciune de luare de mită

Elena Marinescu 20/09/2023 | 18:34 Ştiri
Procurorii anticorupţie au descins la Institutul Marius Nasta. Zeci de persoane audiate pentru suspiciune de luare de mită

Mai mulți medici de la Institutul „Marius Nasta” din București sunt bănuiți că au luat, în anii 2022 – 2023, mită pentru verificarea pre și postoperatorie a paciențielor și pentru operații, zeci de cadre medicale fiind audiate de procurori.

”La data de 20.09.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticoruptie efectuează 4 percheziţii domiciliare (două dintre acestea în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucureşti), în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită”, anunţă DGA.

Conform anchetatorilor, e parcursul anilor 2022 – 2023,  mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucureşti au primit, în mod repetat, diverse sume de bani şi bunuri de la  diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu: efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

De asemenea, au fost făcute investigaţii financiare, din care au rezultat diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la sediile din 12 judeţe ale  Direcţiei Generale Anticoruptie sunt conduse, în vederea audierii, un număr de 31 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Potrivit sursei citate de News.ro, cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Directia Generală Anticoruptie.