Primarul General Nicușor Dan: „Bucureștiul are nevoie de un parteneriat între autoritatea publică și dezvoltatorii imobiliari”

NewMoney 08/12/2021 | 16:44 Ştiri
Primarul General Nicușor Dan: „Bucureștiul are nevoie de un parteneriat între autoritatea publică și dezvoltatorii imobiliari”

„Bucureștiul are nevoie de o dezvoltare care să satisfacă interesul public și care să se realizeze pe principiile știintifice ale planificării urbane. Pentru asta, este nevoie de un parteneriat între autoritatea publică și dezvoltatorii imobiliari și de o autoritate publică puternică, care să știe să impună marilor dezvoltări elemente de interes public, de la infrastructura de transport, școlară sau medicală până la spații publice de calitate”, a declarat mieruri Primarul General Nicușor Dan, în cadrul întâlnirii consultative cu tema “Agenda imobiliară și de infrastructură a Bucureștiului în 2022.

Evenimentul, la care au participat reprezentanții mediului de afaceri imobiliar –  unele dintre cele mai mari companii active pe piața locală, cu portofolii de investiții cumulate de peste 10 miliarde de euro, a avut loc la inițiativa Bucharest Real Estate Club,– au participat azi la întâlnirea

Principalele subiecte discutate au fost viziunea privind dezvoltarea urbanistică sustenabilă a Bucureștiului, implicit a marilor proiecte imobiliare în următorii ani și necesitatea identificării de soluții comune și fezabile între administrația centrală și investitori, pentru o dezvoltare coerentă a orașului și asigurarea unui cadru legislativ și decizional predictibil pentru mediul de business.

Conform unei analize realizate anul acesta de Bucharest Real Estate Club, în București sunt în lucru proiecte de peste 3,5 mld. EUR, aflate în diverse stadii, cu termene de livrare până în 2023. Valoarea cuprinde investițiile în marile proiecte de regenerare urbană, care readuc în circuitul public foste platforme industriale abandonate în zone centrale ale orașului, în noi clădiri de birouri, adaptate din punct de vedere al tehnologiilor smart folosite noilor condiții de igienă și sănătate, în ansambluri rezidențiale moderne, care definesc noi standarde de locuire în București, în noi scheme de retail și huburi logistice din proximitatea Bucureștiului, precum și în proiecte de infrastructură. Doar pe segmentul rezidențial, dezvoltatorii au în curs de derulare investiții de 1 miliard de euro în proiecte de locuințe midlle & upper class.

Bucureștiul atrage în continuare cel mai mare volum de investiții din România, segmentul imobiliar fiind un contributor masiv la creșterea atractivității investiționale a Capitalei. Pentru continuarea consultărilor și identificării celor mai sustenabile soluții, care să continue să mențină Bucureștiul atractiv pe harta investițiilor, o nouă întâlnire de lucru va avea loc la începutul anului următor între reprezentanții mediului de business și Primarul General Nicușor Dan și reprezentanții PMB.