Prima maşină autonomă Apple ar putea fi lansată în 2025

Andrei Dumitru 19/11/2021 | 10:27 Fapt Divers
Prima maşină autonomă Apple ar putea fi lansată în 2025

Apple accelerează dezvoltarea primei sale maşini electrice autonome şi îşi fixează anul 2025 ca țintă pentru lansarea pe piaţă.

După mai multe complicaţii, inclusiv plecări şi veniri ale unor experţi şi executivi importanţi pentru proiect, Apple a reuşit să facă progrese notabile în ceea ce priveşte dezvoltarea propriei maşini autonome şi este în postura de a stabili un target de lansare cu un nivel destul de mare de certitudine, susţine Bloomberg.

Una dintre cele mai importante piese ale puzzle-ului, chipset-ul pe care viitorul automobil îl va folosi, este aproape finalizat şi se apropie de faza de testare în care acesta va fi folosit în mediul real, pentru a se vedea cum se descurcă.

Chipset-ul a fost dezvoltat intern de Apple, care deja are o anumită experienţă, după ce, din prima încercare, a reuşit să creeze procesoare mult superioare celor produse de companiile cu experienţă de zeci de ani în dezvoltarea acestora.

Se crede că chipset-ul Apple va fi mai performant decât cel folosit de alte companii auto, inclusiv Tesla şi Waymo, şi că va oferi măsuri de siguranţă superioare.

Apple îşi propune să dezvolte o maşină fără volan, cu un interior spaţios, unde călătorii să se poată relaxa cu ajutorul unui ecran de mari dimensiuni, cu o interfaţă similară celei de iOS.