Preţurile petrolului au scăzut miercuri din cauza temerilor de recesiune ale investitorilor

Andrei Dumitru 23/06/2022 | 10:12 Ştiri
Preţurile petrolului au scăzut miercuri din cauza temerilor de recesiune ale investitorilor

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu circa 3%, din cauza temerilor investitorilor că majorările de dobânzi ale Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite ar putea împinge economia americană în recesiune, informează News.ro.

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 2,95 dolari, sau cu 2.6%, la 111,70 dolari pe baril, la ora 16:43 GMT (19:43 ora României), iar în timpul tranzacţiilor a coborât până la 107,03 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din 19 mai.

Cotaţia petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 3,15 dolari, sau cu 2,9%, la 106,37 dolari pe baril, după un minim al şedinţei de 101,53 dolari pe baril, cel mai redus nivel consemnat din 11 mai.

Investitorii au analizat miercuri modul în care majorările de dobânzi menite să tempereze inflaţia ar putea opri redresarea economică.

Declinul preţurilor petrolului s-a atenuat totuși după ce preşedintele Fed, Jerome Powell, s-a angajat pentru o ”concentrare extinsă” pentru a reduce inflaţia şi a reiterat că ritmul înăspririi politicii monetare va depinde de perspectivele economice.

”Powell a părut să schimbe atmosfera din piaţă prin încrederea exprimată în privinţa economiei”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures.