Prețul unei acțiuni MedLife: 26 de lei. Valoarea întregii companii: 522 de milioane de lei (116 milioane de euro)

Alexandra Pele 16/12/2016 | 11:16 Ştiri
Prețul unei acțiuni MedLife: 26 de lei. Valoarea întregii companii: 522 de milioane de lei (116 milioane de euro)

Prețul final al ofertei MedLife este de 26 de lei pe acțiune pentru investitorii instituționali. Prin urmare, valoarea totală de piață a companiei este de circa 522 de milioane de lei, echivalentul a 116 milioane de euro.

Prețul maxim cerut de cele două fonduri care ies (unul integral, altul parțial) din acționariatul MedLife a fost cu 25% mai mare decât prețul final, respectiv 35 de lei pe acțiune.

Investitorii de retail ale căror subscrieri au fost înregistrate în primele patru zile ale perioadei de ofertare vor primi un discount, prețul unei acțiuni fiind de 24,7 de lei.

Fondul de private equity V4C a vândut întreaga sa participație, de 36,25% din capitalul social al MedLife, în timp ce IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale, a vândut un pachet de acțiuni de 7,75%.

Tranzacționarea acțiunilor companiei pe Bursa de Valori București (BVB), sub simbolul bursier ”M”, ar urma să înceapă pe 21 decembrie.

Investitorii de retail au vrut de patru ori mai multe acțiuni decât au fost scoase la bătaie. Ei vor primi câte o acțiune MedLife la fiecare 4 titluri subscrise, reiese din datele comunicate de intermediari.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă rețea de clinici, una din marile rețele de laboratoare medicale, spitale generale și specializate și are cea mai mare bază de clienți pentru pachete de prevenție în sănătate din țară.

Ca urmare a ofertei, acționarii majoritari (familia Marcu) dețin 51% din capitalul social al MedLife, iar IFC deține cel puțin 5%.

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.